La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló ha comentat en les comissions informatives qüestions relatives als pressupostos participatius, als Consells Locals de Seguretat i al Mercat del Grau.

La portaveu adjunta de Compromís per Castelló a l’Ajuntament, Ali Brancal, ha explicat avui que “hem preguntat en totes les comissions per la situació en la que es troba el procés de pressupostos participatius. No hem rebut cap més informació sobre la decisió final respecte als projectes que es realitzaran en càrrec als pressupostos destinats. A la darrera reunió que es va tindre, a novembre, es va acordar que calia que es realitzara un estudi pormenoritzat del cost real de les distintes obres.
Segons Ali Brancal, “com que no hem sabut res més, hem demanat informació en la comissió d’Hisenda, la de Serveis a la ciutadania i la d’Urbanisme i en cap ens han donat massa informació ni semblava que disposaren d’ella. Des de Compromís demanem que s’impulse el procés, que es detallen les obres i el seu cost, que s’informe la ciutadania de quins projectes es realitzaran i, sobretot, demanem que en tot el procés hi haja seguiment i supervisió per part dels diferents organismes de participació ciutadana. Cal que en aquesta ocasió es puga saber què es farà, quant costarà i en quins terminis es realitzarà. Recordem que encara quedaven projectes aprovats dels darrers pressupostos participatius que s’han quedat sense fer”.
Ali Brancal també ha explicat que “segons el Reial Decret 1087/2010, pel quqal s’aprova el reglament que regula les Juntes Locals de Seguretat, s’obri la porta a que es constituïsquen Consells Locals de Seguretat, als quals seran convidats a participar a representants d’associacions veïnals, organitzacions empresarials, sindicats i altres institucions o sectors que conformen el teixit social de la ciutat. Hem preguntat si per part de l’equip de govern hi ha intenció de crear aquest Consell Local de Seguretat a la nostra ciutat, obert a la participació ciutadana; des de Compromís entenem que seria molt important”.
La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament ha afegit que “al Mercat del Grau continuen sense exhibir-se en les parades les autoritzacions dels venedors. Hem preguntat per què encara no s’està fent, i si s’han iniciat processos sancionadors. Entenem que la transparència en l’acompliment de les ordenances i les qüestions laborals en les paradetes del mercat és bàsica, i afavoreix tant els compradors com els venedors que estan al dia de les seues obligacions”.