La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Ali Brancal, ha demanat que l’Ajuntament regule la participació d’associacions ciutadanes i entitats veïnals en les Juntes de Seguretat, segons està regulat fa més de tres anys.

La portaveu adjunta de Compromís per Castelló a l’Ajuntament, Ali Brancal, ha explicat avui que “les Juntes Locals de seguretat són òrgans col·legiats per facilitar la cooperació i la coordinació en l’àmbit territorial del municipi de les Administracions Públiques en matèria de seguretat. En el Reial Decret que les regula, es permet la constitució de Consells Locals de Seguretat als quals poden pertànyer representants d’associacions ciutadanes, sindicats o entitats socials”.
Ali Brancal ha explicat que “amb la creació d’aquests Consells de Seguretat es podria tindre en compte a les associacions veïnals a l’hora d’analitzar i valorar la situació de la seguretat ciutadana al municipi que afecta al normal desenvolupament de la convivència en el terme municipal. També podrien servir per impulsar l’elaboració de plans conjunts de seguretat ciutadana avaluant la seva execució i resultats o proposar campanyes de prevenció”.
La regidora ha comentat que “considerem que la participació ciutadana en les Juntes Locals de seguretat solucionaria algunes situacions que ara creen dificultats a la ciutat, com ara la celebració d’esdeveniments extraordinaris, cavalcades o maratons o la difusió dels plans d’emergència”.
Ali Brancal ha manifestat que “cal promoure la cooperació amb els diferents sectors socials, organismes i institucions amb incidència en la seguretat ciutadana del municipi. Cal tindre en compte l’opinió de les diferents entitats socials sobre els problemes locals relacionats amb la seguretat i la convivència, a fi d’integrar en l’actuació pública les preocupacions i opinions del teixit social del municipi”.
Finalment, la representant de Compromís ha afegit que “aquesta és una reivindicació que s’ha dut repetides vegades als òrgans de participació ciutadana; cal recordar, doncs, que fa més de 3 anys que està regulada la participació en les Juntes de Seguretat, però que l’Ajuntament de Castelló no ha mogut un dit per fer-la efectiva”.