El portaveu de Compromís a l’Ajuntament ha explicat que la participació ciutadana ha de ser bàsica en la redacció del nou PGOU, i que des de la Sectorial d’Urbanisme de Compromís s’està treballant per tal de col·laborar en l’elaboració d’un planejament urbanístic que aposte per la qualitat de vida de la ciutadania.

El portaveu de Compromís per Castelló a la Diputació de Castelló, Enric Nomdedéu, ha explicat avui que “de cara a l’elaboració del nou PGOU, valorem positivament el procés participatiu a través dels Fòrums, però ara el que calia era incorporar idees sorgides d’eixes fòrums”.
Davant del primer document presentat, del document consultiu inicial, “entenem que la filosofia del PGOU és errònia, perquè perpetua el mateix model pensat per al creixement, i en base aquest creixement previst calcula el coeficient dels nous habitatges necessaris. Entenem que açò és una fal·làcia, ja que la població de Castelló està decreixent i les previsions de futur també parlen de pèrdua de població. A més a més, s’obvia el fet que la ciutat de Castelló té unes 27.000 vivendes buides”.
Enric Nomdedéu també ha considerat “un error pensar que per fer més sòl industrial es crearà més ocupació, perquè el sòl, per si a soles, no genera empreses. A més a més, es deixen fora del nou pla dues grans zones periurbanes, la de Mestrets i la del costat de l’Hospital General; pensem que ara que ja està clar que les dotacions que havien d’anar allà (la VIU i el Centre de Convencions), caldria un nou plantejament, comptant amb els veïns, que desbloquejara els temes judicials pendents”.
El portaveu a l’Ajuntament de Compromís ha explicat que “l’objectiu de la ciutat no ha de ser créixer. El que volem és microurbanisme capaç de cosir la ciutat i dotar-la de serveis públics de qualitat (transports, educació, sanitat, esports, cultura), que a més a més genera llocs de treball. L’objectiu ha de ser millorar la qualitat de vida, no el creixement pel creixement”.
Finalment, Enric Nomdedéu ha afegit que “ens preocupa molt la lleugeresa del plantejament que fa l’equip de govern, com també ens preocupa que alló que es va plantejar als fòrums no siga tingut en compte. Des de Compromís entenem que la participació és bàsica en tot el procés, per això des de la Sectorial d’Urbanisme de Compromís per Castelló fa temps que treballem per fer propostes i per analitzar el model de ciutat que vole, un model pensat per a les persones i que prime la qualitat de vida per damunt de tot”.