El portaveu local de Compromís per Castelló ha apuntat que, després d’aquest tancament, la ciutadania del País Valencià queda sense cap emissió, ni de ràdio ni de televisió, en la nostra llengua pròpia.

El portaveu de Compromís per Castelló, Vicent Marzà, ha manifestat avui “el nostre rebuig més enèrgic davant l’ordre del Govern Espanyol de tancar les emissions de Catalunya Ràdio al País Valencià. Un atac més, l’enèssim, a la nostra llengua, a la llibertat d’expressió i a la mateixa qualitat de la democràcia”.
Vicent Marzà ha explicat que “Joan Baldoví, diputat de Compromís a Madrid li ha fet saber al ministre d’Indústria que es tracta d’una decisió que contradiu de manera clara la Carta Europea de les Llengües Regionals i Minoritzades que va signar en el seu dia, en nom de l’Estat espanyol, José Maria Aznar quan era president del govern. Aquesta exigència, formulada més de 25 anys després de la lliure reemissió d’aquest senyal, sense que mai haja estat qüestionat per cap autoritat, és una clara demostració que es tracta d’una mesura clarament política, per més que es vulga camuflar amb arguments tècnics que no se sostenen”.
El representant de Compromís ha apuntat que “amb aquesta ordre de tancament, la ciutadania del País Valencià queda sense cap emissió, ni de ràdio ni de televisió, d’abast global, en la llengua que parlem. I aquesta greu situació de la llengua constitueix un clar incompliment de l’esperit de les lleis que, se suposa, han de protegir el valencià, permetent-li la seua equiparació amb el castellà a tots els nivells, segons preveu l’Estatut d’Autonomia vigent”.
Vicent Marzà ha afegit que “aquesta nova agressió a les llibertats e’emmarca dins de l’estratègia del Govern Espanyol per tal d’homogeneïtzar cultural i ideològicament l’Estat; una estratègia a la qual des de Compromís ens oposem i ens oposarem frontalment”.