El portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Castelló ha explicat que el seu Grup presenta una moció al proper plenari per tal de demanar a la Conselleria a que inicie els tràmits per declarar BIC l’arxiu sonor i audiovisual de Radiotelevisió Valenciana.

El portaveu de Compromís per Castelló a la Diputació de Castelló, Enric Nomdedéu, ha explicat avui que “Radiotelevisió Valenciana, amb els canals de televisió i de ràdio, ha representat, en els darrers 24 anys, un registre de molts dels esdeveniments principals que han passat al País Valencià. Malgrat, això és cert, les evidents mancances pel que fa a pluralitat informativa, el servei públic que representava RTVV com a mitjà de proximitat que garantia la visibilitat de molts pobles i comarques del nostre País ha desaparegut”.
El regidor de Compromís ha comentat que “des que es va tancar l’ens, a més a més, també està en risc l’arxiu sonor i audiovisual de RTVV, un arxiu que és història viva del nostre poble. Més de dues dècades de gravacions enregistrades pels micròfons i les càmeres de RTVV, i no ens podem permetre renunciar a aquesta part de la nostra història, de la nostra memòria col·lectiva”.
En aquest sentit, Enric Nomdedéu ha explicat que “és per això que presentem una moció al proper plenari municipal per tal que l’Ajuntament de Castelló inste a la Conselleria a iniciar els tràmits per tal de declarar com a Bé d’Interés Cultural l’arxiu sonor i audiovidual de Radiotelevisió Valenciana”.
Finalment, el portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Castelló ha afegit que “entenem que no podem deixar perdre aquest patrimoni de tots els valencians i les valencianes, per tant cal posar-se ja mans a l’obra per preservar aquest material, i des de l’Ajuntament s’ha de prendre la inciativa”.