El portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Castelló considera que, malgrat que no hi haguera mala fe per part dels guionistes, s’ha generat un innegable malestar.

El portaveu de Compromís per Castelló a la Diputació de Castelló, Enric Nomdedéu, ha explicat avui que “entenem que allò que va passar en la presentació de gaiata d’aquest passat dissabte, s’hauria pogut evitar i, així, no s’haguera generat el malestar que ara s’ha generat”.
Enric Nomdedéu ha comentat que “una cosa és que es faça servir com a referent una pel·lícula, i altra és que a partir d’aquesta utilització s’acabe oferint una imatge injustificable, com ara que les madrines de la gaiata siguen acompanyades per gent amb esvàstiques al braç”.
El portaveu de Compromís ha comentat que “possiblement no haja hagut mala intenció per part dels guionistes, però el que la gent va veure va ser una esquadra nazi acompanyant les madrines i dames. Hem parlat amb diferents persones, hem constatat que és un fet que ha provocat malestar i per tant, cal actuar per tal que allò que ha produït el malestar no es repetisca”.
Finalment, Enric Nomdedéu ha afegit que “hem demanat que el regidor de festes plantege la qüestió en la propera reunió amb les gaiates i s’acorde tractar amb sensibilitat qualsevol temàtica que puga donar lloc a interpretacions”.