La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló ha explicat que el seu Grup ha presentat una proposició per tal de crear una base de dades amb tots els informes que elaboren els serveis tècnics municipals, per millorar així l’eficàcia en la gestió i la transparència.

La portaveu adjunta de Compromís per Castelló a l’Ajuntament, Ali Brancal, ha explicat avui que “hem presentat una proposició per tal que es cree una base de dades amb tots els informes que elaboren els serveis tècnics municipals, per millorar l’eficàcia en la gestió i la transparència”.
Ali Brancal ha explicat que “a l’Ajuntament de Castelló se generen nombrosos informes per part dels tècnics municipals. Cada àrea municipal elabora aquests informes en funció de les necessitats de gestió, i són bàsics per al funcionament ordinari de l’Ajuntament. Moltes actuacions es basen, de fet, en allò que diuen els informes tècnics, i en no poques ocasions les decisions preses depenen directament d’allò que els tècnics han disposat. A hores d’ara, però, no existeix una manera directa d’accedir a aquesta informació per part del conjunt dels treballadors i càrrecs públics municipals: cal preguntar directament a cada negociat per un informe concret sobre una actuació específica. De vegades, de fet, allò primer és saber si hi ha informes tècnics que avalen una decisió o una altra, i accedir a ells representa temps, per part de qui pregunta i de qui l’ha elaborat. Aquesta situació no afavoreix la coordinació entre àrees, malgrat que actualment l’Ajuntament disposa d’eines informàtiques que podrien permetre un flux molt més eficient de la informació”.
Per tot açò “hem proposat que es cree una base de dades que continga tots els informes que s’elaboren per part dels serveis tècnics municipals. Aquesta eina, que podria estar inclosa en la intranet municipal, hauria de permetre que qualsevol negociat, així com els grups polítics, pogueren accedir a aquesta informació. Açò, a banda de millorar la comunicació interna i optimitzar el treball en xarxa, milloraria la transparència municipal, i no hauria de representar més treball per als treballadors i treballadores municipals”.