La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló ha explicat que per primera vegada en molts anys, enguany és molt probable que no hi haja acord entre tots els partits polítics per tal de presentar en el plenari un document conjunt per commemorar el 8 de març.

La portaveu adjunta de Compromís per Castelló a l’Ajuntament, Ali Brancal, ha recordat avui que “tradicionalment, als plenaris al voltant del 8 de març i el 25 de novembre, els partits polítics amb representació municipals acordàvem un text que pretenia fer palesa la importància d’eixos dies en la lluita pels drets de les dones”.
Ali Brancal ha comentat que “des de l’inici de la legislatura actual, la falta de voluntat de la regidoria d’igualtat ha fet molt difícil aplegar a acords. El primer any, l’equip de govern va presentar un text al plenari que Compromís va haver de interrompre, recordant que sempre s’havien consensuat eixe tipus de text. De fet, des d’eixe moment, han hagut de ser els partis en l’oposició els que recordaren la necessitat de acordar amb temps el redactat d’un text conjunt. Cada any, l’actitud de la regidoria ha estat poc col·laboradora, convocant tard i a darrera hora, sense aportar temes significatius per al debat ni la inclusió al text. Al final, es produïa un buidat de contingut les propostes presentades, de manera que les declaracions o mocions acabaven sent textos descafeïnats, que no comprometien a res ni deixaven en evidència cap de les decisions dels govern del PP”.
La regidora ha explicat que “aquest any no serà així. La política del PP contra els drets de les dones que tants anys ha costat d’aconseguir fan impossible que vulguem entrar en un joc que des de Compromís considerem que no beneficia per a res a les dones i els seus problemes. Durant anys hem transigit en nom d’un suposat pacte de gènere. Aquestes concessions, lluny de beneficiar la situació de les dones, li serveixen al PP per justificar les seues polítiques. Per la nostra part, manifestem que seguirem treballant en els diferents òrgans de participació, que col·laborarem activament en el Consell d’Igualtat que existeix gràcies a les nostres propostes, i que impulsarem el Pla d’Igualtat per a la ciutat. Però no col·laborarem més en cap acció que implique fer renúncies a les nostres reivindicacions”.
Finalment, Ali Brancal ha conclòs afirmant que “la regidora d’Igualtat tindrà el dubtós honor de ser la que ha aconseguit trencar els consensos en matèria d’igualtat a l’ajuntament de Castelló”.