La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló ha explicat que han traslladat a Corts l’acompliment dels acords assolits per part de Conselleria respecte a les obres al Mestre Canós, i que han presentat una declaració institucional al proper plenari municipal per rebutjar la supressió de línies escolars públiques.

La portaveu adjunta de Compromís per Castelló a l’Ajuntament, Ali Brancal, ha recordat avui que “successives preguntes fetes a l’Ajuntament de Castelló i a les Corts van evidenciar que el projecte de remodelació del Mestre Canós, projectat fa més de quatre anys, dormia en el calaix de la Conselleria. Els plànols estan fets, la llicència d’obres, concedida. Sols falta trobar els diners, uns diners que la Generalitat Valenciana ja tenia pressupostats, però que va preferir gastar-se amb visites del Papa, projectes faraònics, Fòrmula 1 o Copa Amèrica, per exemple”.
La representant de Compromís ha explicat que “mentre, la comunitat escolar del Mestre Canós esperava que de un dia per a un altre començaren les obres. Perquè ningú no els ha comunicat mai que eixes obres aprovades, pressupostades, planejades, no es vagen a realitzar. És per això que des de l’Ajuntament hem preparat un seguit de preguntes sobre el tema per tal que els nostres representants a les Corts esbrinen que passarà amb el projecte de remodelació del Mestre Canós. En concret preguntarem quan van a començar les obres, quan es pensen gastar en el centre i què és el que ha justificat que estiga paralitzat fins ara. No ens valen excuses i allò únic que demanem és que s’acomplisca el que es va prometre fa quatre anys”.
Ali Brancal ha aprofitat per anunciar que “a més a més, el nostre Grup Municipal ha presentat una declaració institucional en la qual rebutgem l’arranjament escolar d’enguany, que suposa una supressió, a Castelló i al País Valencià, de moltíssimes línies en centres públics. De fet, segons l’arranjament definitiu, s’han suprimit 152 d’Infantil, 69 de Primària, 3 d’ESO i 5 d’Educació Especial. La proposta de Compromís és reduir places en centres concertats i no apujar les ràtios”.