La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Ali Brancal, ha explicat que en el plenari d’ahir va demanar que el Patronat de Festes designe una persona que puga representar el paper de les dones de la festa en el Consell Municipal d’Igualtat.

La portaveu adjunta de Compromís per Castelló a l’Ajuntament, Ali Brancal, ha explicat avui que “tradicionalment, als plenaris al voltant del 8 de març i el 25 de novembre, els partits polítics amb representació municipal acordaven un text que pretenia fer palesa la importància d’eixos dies en la lluita pels drets de les dones. Però des de l’inici de la legislatura actual, la falta de voluntat de la regidoria d’igualtat ha fet molt difícil aplegar a acords”.
Ali Brancal ha comentat que “per primera vegada en molts anys, doncs, aquest any no ha hagut acord entre els per tal de presentar en el plenari un document conjunt per commemorar el 8 de març. Tot i aixó, a Compromís no volem deixar passar el 8 de març d’aquest any sense fer una proposta”.
En aquest sentit, la regidora de Compromís ha explicat que “més que grans frases en un paper, estem més a favor de prendre decisions que puguen millorar la situació i el paper de les dones en tots els àmbits. I aquest prec va en eixa línia. Per això en el plenari d’ahir vam demanar que el Patronat de Festes designe una persona que puga representar el paper de les dones de la festa en el Consell Municipal d’Igualtat. Considerem que cal fomentar que les propostes en matèria d’igualtat apleguen també al mon de la festa”.
Finalment, Ali Brancal ha afegit que “d’aquesta manera, amb propostes que tinguen una traslació al funcionament dels òrgans municipals, entenem que s’avança en la igualtat, i no aprovant declaracions d’intencions que no porten enlloc”.