El portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Castelló ha explicat que el seu Grup presenta una moció per tal que el consistori reclame els diners públics que es van cobrar a l’Ajuntament en concepte de ‘cèntim sanitari’, i que es facilite a la ciutadania i a les empreses de Castelló la reclamació del que els correspon.

El portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Enric Nomdedéu, ha recordat avui que “la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea de 27 de febrer de 2014 ha declarat contrari al Dret comunitari l’Impost sobre Vendes Minoristes de Determinats Hidrocarburs (IVMDH), l’anomenat “cèntim sanitari”, que es cobrava com a impost indirecte en la venda d’hidrocarburs. La sentència obliga l’Estat a la devolució íntegra de les quantitats cobrades a l’excés”.
Enric Nomdedéu ha explicat que “és per això que el nostre Grup presenta una moció al plenari de març per tal que els serveis tècnics municipals, econòmics i jurídics estudien la quantificació de les xifres exactes que es podrien reclamar de l’impost IVMDH i la via administrativa de com fer-ho. A més a més, demanem que a través dels serveis d’informació municipal es pose a disposició de la ciutadania, tant per a empreses com per a particulars, els formularis per poder sol·licitar la devolució davant l’Agència Tributària, i que aquests formularis siguen accessibles des de la web de l’Ajuntament”.
El portaveu de Compromís a l’Ajuntament ha puntualitzat que “les quantitats que poden reclamar els perjudicats dependran de les CCAA en la qual s’hagen realitzat les adquisicions de combustible. No obstant això, en tots els casos podrà sol·licitar-se la devolució del tram estatal de l’impost (2,4 cèntims per litre per a gasolines i gasoils) entre l’entrada en vigor de la Llei 24/2001, de 27 de desembre -1 de gener de 2002- i l’eliminació del mateix que es va produir amb data 31 de desembre de 2012. Aquests reintegraments es poden reclamar tant per empreses, organismes, entitats, societats, ja siguen públiques o privades, com pels particulars que puguen acreditar mitjançant factura de la despesa realitzada en combustible al llarg dels darrers 4 anys”.