La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Ali Brancal, ha explicat que el seu Grup presenta una declaració institucional en la qual s’insta a Conselleria a no canviar els llibres de primària per al curs vinent, i a adquirir llibres de text per a cedir-los als centres públics.

La portaveu adjunta de Compromís per Castelló a l’Ajuntament, Ali Brancal, ha explicat avui que “la situació econòmica que travessem tant les institucions com les empreses i les famílies ha portat a que associacions de pares i mares d’alumnes, claustres i ajuntaments, hagen fet l’esforç d’engegar bancs de llibres i fins i tot socialització de llibres. Una solució que és de sentit comú, a més que suposa educar als nostres xiquets i joves en la cura del llibre, en una major sensibilització ambiental i a aprendre a organitzar-se com a comunitat escolar per a afrontar situacions d’escassetat tot compartint recursos. S’ha invertit molt temps i diners a posar en marxa aquests projectes; ara, però, aquests projectes perillen seriosament, perquè l’entrada en vigor de la nova llei d’educació suposa que el pròxim curs els llibres de 1er, 3er i 5é primària canviaran, i que a l’altre curs ho faran els de 2n, 4t i 6é”.
És per això que Compromís “presentem una declaració institucional al plenari de març per tal d’instar a la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport aprendre l’acord que els actuals llibres de primària siguen vàlids per al proper curs escolar 2014-2015 i que es notifique als centres per tal de que es facen les previsions oportunes. Així mateix, demanar que Conselleria programe per al proper curs 2015/2016 l’adquisició dels llibres de 1er, 3er i 5é de primària per a cedir-los als centres educatius públics, i que aquesta decisió es programe per als següents cursos, de manera que gradualment es vaja estenent a la resta de cursos i etapes”.
Ali Brancal ha afirmat que “considerem que si la nova llei educativa solament modifica entorn al 5% dels continguts acadèmics aquesta diferència no justifica el canvi de llibres en tots el centres. La situació s’agreuja més si tenim en compte que en molts col·legis s’han canviat els llibres, amb la qual cosa, si es tornen a canviar, es pot generar un greu perjuí per a les famílies; més encara quan la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport no ha tret cap tipus d’ajudes per a l’adquisició de llibres de text i es desconeix si el curs que ve podrà tornar a traure-les”.