La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Ali Brancal, ha denunciat que actualment una gran majoria dels fullets i publicacions informatives que edita l’Ajuntament són només en castellà.

La portaveu adjunta de Compromís per Castelló a l’Ajuntament, Ali Brancal, ha explicat avui que “Compromís ha fet un prec a la Comissió de Serveis a la ciutadania per tal que la regidoria de Cultura inste a les totes les regidories de l’Ajuntament de Castelló a editar els seus díptiCs, fullets i, en general, qualsevol material informatiu, en valencià”.
Ali Brancal ha comentat que “contínuament duem queixes a les diferents comissions pel fet que l’Ajuntament edite majoritàriament en castellà. Les excuses son diverses i variades: la falta de temps o de diners son les més freqüents. Mai, però, la raó utilitzada ha estat que no volen editar en valencià, cosa que ens fa albergar esperances de que no hi ha mala voluntat si més no falta d’ella. Les celebracions dels vint anys de les Juntes de Districte, els campionats i trobades esportives, els fullets sobre parcs, els concerts de la banda o material per a les escoles sols en castellà son sols una mostra de que el desinterés pel valencià a l’hora d’editar material de sensibilització i difusió va més enllà de la regidoria de Cultura”.
La representant de Compromís ha apuntat que “és per això que hem reclamat a Vicent Sales que demane a totes les regidories de l’Ajuntament de Castelló que facen les edicions de difusió en valencià, tant en paper com a la web. Volem recordar que continua vigent el Reglament de Normalització Lingüística de l’Ajuntament, signat el 1990 i que diu a l’article 11 que l’Ajuntament haurà de promoure l’ús del valencià als mitjans i canals de comunicació prop, fins consolidar una normalització total, i que la producció editorial de l’Ajuntament de Castelló de la Plana es realitzarà majoritàriament en valencià. Estem molt lluny de la normalització, però que les regidories editaren en valencià seria un gran pas”.