El representant de Compromís en l’Ajuntament de Castelló en la Plataforma SOS Ribata ha recordat que mentre no hi haja PGOU no es podrà aprovar cap Pla Especial del Ribalta que permeta el pas del TRAM per dins del Parc protegit.

El representant de Compromís per Castelló en la Plataforma SOS Ribalta, Vicent Grau, ha lamentat avui que “el PP fóra incapaç de recolzar la moció conjunta de tota l’oposició, impulsada per la Plataforma SOS Ribalta, per tal que el serveis tècnics municipals elaboraren un traçat del TRAM que satisfera les resolucions judicials que n’impedeixen el pas per l’interior del Parc del Ribalta”.

Vicent Grau ha recordat que “la secció quarta de la sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem va confirmar la il·legalitat de la plataforma del TRAM pel Parc del Ribalta de Castelló després de desestimar un recurs de cassació de la Generalitat Valenciana contra una sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. El TSJ havia conclòs que el projecte autoritzat per la Conselleria de Cultura, que contempla el pas del TRAM a través del parc Ribalta, no respecta les exigències dels articles 38 i 39 de la Llei 4/1998 d’11 de juny del Patrimoni Cultural Valencià”.
Davant d’aquests fets, “es fa necessari plantejar un traçat per al bus guiat que complisca les resolucions judicials i que respecte els valors patrimonials i ambientals del parc Ribalta. El PP, amb la seua determinació en tallar en dos el Parc protegit, sembla oblidar que si vol fer-ho haurà d’aprovar un nou Pla Especial, i que per fer-ho, cal tindre PGOU, fet que no es dóna ara. Així que ni el sentit comú ni la legalitat ni els terminis deixen altra opció que replantejar-se, ja, el recorregut del TRAM entre el Passeig de Morella i la Plaça de la Independència”.