El portaveu de Compromís en l’Ajuntament de Castelló ha lamentat que l’equip de govern del PP haja frustrat, una vegada més, les expectatives de la ciutadania amb una dotació que mai no existirà.

El portaveu de Compromís en l’Ajuntament de Castelló, Enric Nomdedéu, ha lamentat avui “el projecte de centre juvenil a la Fàbrica Dávalos va nàixer ja mort. Cal recordar, de fet, tots els diferents anuncis i posteriors retards en la signatura del conveni; un conveni, per cert, que es va haver de revisar i actualitzar a proposta nostra, perquè havien començat a vèncer els terminis que ens hagueren pogut costar diners com a Ajuntament”.
Enric Nomdedéu ha explicat que “va nàixer mort perquè el finançament del projecte era impossible. D’una banda, la compra havia d’eixir primer de la venda de Patrimoni Municipal de Sòl, i després de la permuta de determinats solars municipals a canvi de la fàbrica. El Patronat de la Fundació no arribà a ratificar el conveni. D’altra banda, l’obra l’havia de pagar la Generalitat; aquesta promesa mai no la vam creure, a la vista del que se’ns deu del Palau de la Festa o l’antic edifici d’Hisenda”
El representant de Compromís per Castelló ha apuntat que “el projecte era interessant, perquè permetia salvar un dels darrers vestigis de l’arquitectura industrial de la ciutat, i perquè donava servei a la joventut de Castelló, ja que actualment només hi ha l’espai específic per a la gent jove al Grau. Resulta frustrant, i ho vam advertir, que feren un concurs per a que els joves opinaren sobre el contingut, i que la primera aproximació del jovent a les urnes se salde amb un “no farem res dels que heu dit perquè la política és una joc d’interessos que deixa fora l’opinió de la ciutadania”. Aquesta frustració, doncs, és especialment greu”.