La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló ha anunciat que el seu Grup ha presentat una moció per al proper plenari en la qual demana que el Consell Local del Major s’adapte al que determina el Reglament de Participació Ciutadana, fet que comportarà des de la regulació de quines persones en poden formar part fins a la redacció d’un reglament propi que definirà quines seran les seues funcions i com s’organitzaran, fixarà les sessions i reunions o establirà àrees de treball.

La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Ali Brancal, ha explicat avui que “el Consell Local del Major és un òrgan de participació sectorial de naturalesa consultiva i assessora en qüestions relatives a l’atenció i promoció del benestar social de la gent gran. Darrerament hem aprovat la incorporació de l’Ajuntament de Castelló a la Xarxa de Ciutats Amigables amb la Gent Gran. Cal avaluar les polítiques, la ciutat, establir indicadors de millora i plans d’acció concrets que milloren la vida de les persones més grans. Cal que siguen els propis afectats és que puguen decidir i opinar sobre les polítiques del seu col·lectiu”.
Ali Brancal ha comentat que “és per això que cal que l’òrgan de participació més important de la ciutat tinga el reconeixement que es mereix i que s’adapte al reglament de Participació Ciutadana, com tots els Consells Sectorials de la ciutat. Aquesta adaptació comportarà des de la regulació de quines persones en poden formar part fins a la redacció d’un reglament propi que definirà quines seran les seues funcions i com s’organitzaran, fixarà les sessions i reunions o establirà àrees de treball”.
La regidora de Compromís ha anunciat que “és per tot això que, en compliment de les directrius del Consell de la Unió Europea, que reconeix la plena ciutadania de les persones d’edat avançada pel que fa a les llibertats i igualtat de drets i deures en tots els àmbits de la vida social, presentem una moció al proper plenari en la qual instem la Junta de Govern Local a iniciar els tràmits per a l’adaptació del Consell Local del Major al Reglament de Participació Ciutadana”.