El portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Enric Nomdedéu, ha anunciat que el seu Grup ha presentat una moció per al proper plenari en la qual planteja bonificacions del 90% en l’ICIO i una línia de subvencions per als canvis de banyera per plat de dutxe en les vivendes de gent gran.

El portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Enric Nomdedéu, ha explicat avui que “les persones grans tenen en moltes ocasions que substituir la banyera per un plat de dutxa per qüestions de comoditat i accessibilitat; el cost econòmic d’aquestes modificacions no sempre és assumible per tot el món, més tenint en compte la situació d’ingressos precaris que pateix una part significativa de la població més gran. És per això que des de Compromís considerem oportú que l’Ajuntament s’implique en promoure aquestes reformes, de manera que es facilite a la gent gran unes obres que són en molts casos necessàries i, alhora, que es done un impuls al sector de les petites reformes en un moment econòmic difícil”.
El regidor de Compromís ha recordat que “actualment, l’Ordenança fiscal reguladora de l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres determina la possibilitat d’incloure bonificacions per circumstàncies socials, com seria el cas. A més a més, entenem que caldria establir línies de subvenció en aquest sentit, per tal que la situació econòmica de les famílies no impedisca o dificulte enormement aquestes reformes que milloren substancialment la qualitat de vida”.
És per tot això que Enric Nomdedéu ha apuntat que “en la nostra moció demanem iniciar els tràmits per tal de modificar l’Ordenança fiscal reguladora de l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres, per incloure una una bonificació del 90% per a les obres de canvi de banyera per plat de dutxa per a aquelles unitats familiars que tinguen un o més membres majors de 65 anys. I, a més, plantegem crear una línia de subvencions per a les obres de canvi de banyera per plat de dutxa de 392€ per unitat, destinades a aquelles unitats familiars que tinguen un o més membres de 65 anys i els ingressos de les quals no superen en 2’5 vegades l’Indicador Públic de Renda d’Efectes Múltiples”.