El portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Enric Nomdedéu, ha explicat que en la proposta del seu Grup també es demana que en el cas de les biblioteques i sales de lectura municipals, l’aplicació del Reial Decret 624/2014 no derive en el cobrament de cap taxa o preu públic a les persones usuàries.

El portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Enric Nomdedéu, ha explicat avui que “hem presentat una declaració institucional per al plenari de la setmana que ve, en la qual plantegem que l’Ajuntament sol·licite al Govern d’Espanya que modifique l’article 2.2 del Reial Decret 624/2014, de 18 de juliol, als efectes de declarar la totalitat de biblioteques públiques exemptes del pagament del cànon per préstec d’obres, en virtut de la possibilitat establerta per l’article 6 de la Directiva 2006/115/CE, de 12 de desembre, que permet als Estats membres eximir del pagament del cànon a entitats d’utilitat pública”.
Segons Enric Nomdedéu “no podem obrir cap porta a que el préstec de llibres puga acabar costant diners a la ciutadania, o que es penalitze a les biblioteques per prestar més llibres. És per això que en la nostra proposta també demanem que en el cas de les biblioteques i sales de lectura municipals, l’aplicació del Reial Decret 624/2014 no derive en el cobrament de cap taxa o preu públic a les persones usuàries mentre l’actual normativa continue en vigor”.
El representant de Compromís ha recordat “el manifest que lectors, bibliotecaris, escriptors, llibrers, editors, intel·lectuals, artistes, científics, mestres i professors van signar contra la Directiva europea que inspira ara aquest Reial Decret, i que apunta aspectes com ara el fet que aquest cànon acabarà motivant la reducció de la inversió per a la compra de nous llibres, o que les biblioteques no són la ‘competència’ d’autors i editors, sinó que permeten que les obres estiguen disponibles molt més de temps que no en llibreries”.