La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Ali Brancal, ha explicat que allò únic que es busca per part de la Direcció General de Discapacitat és retardar l’entrada en vigor de la sentència contra el copagament.

Ali Brancal, la portaveu adjunta de Compromís per Castelló al consistori de la capital, ha explicat avui que “la Directora General de Discapacidad, Pilar Collado, ha enviat un escrit a totes les entitats dient que les seues protestes no tenen raó i que guanyaran el recurs a la sentència contra el copagament. La Direcció General, per tal de consolidar el copagament, està jugant amb un recurs de cassació la finalitat del qual és retardar al màxim l’entrada en vigor de la sentència, ja que sap molt bé que té escasses possibilitats de que si és admès a tràmit, cosa que dubtem, arribe a guanyar donada la contundència de la sentència”.
Ali Brancal ha comentat que “la sentència efectivament no es pronuncia sobre el copagament ni ha de pronunciar-se, ja que la nul·litat total del Decret amb la ‘expulsió del mateix de l’ordenament jurídic’ fa que totes les accions efluents d’aquest Decret són nul·les de ple dret”.
La regidora de Compromís ha recordat que “hem presentat al plenari una declaració institucional demanant l’acatament de la sentència, però el PP de Castelló, fent-li costat a la directora general, n’ha presentat un altra sobre el mateix tema. Aquesta declaració del PP ve a dir que el govern valencià ha de fer el que considere oportú per garantir la sostenibilitat dels serveis socials, encara que això vulga dir copagament. Eixa és la posició del PP”.
Finalment, Ali Brancal ha afegti que “des de Compromís donarem suport a les accions que el Cermi prenga per tal d’evitar subterfugis per saltar-se les poques lleis que encara queden a favor de les persones”.