El portaveu de Compromís per Castelló, Vicent Marzà, ha denunciat que les xarrades de la campanya ‘Coneix el teu Ajuntament’ sobre participació i valors democràtics, i adreçades a alumnes de secundària d’onze instituts de Castelló, seran oferides per una persona sense cap experiència ni formació docent ni pedagògica, i que com a principal valor té haver estat durant anys assessor del condemnat per corrupció Rafael Blasco.

El portaveu de Compromís per Castelló, Vicent Marzà, ha denunciat avui que “el cicle de xarrades ‘Coneix el teu Ajuntament’, organitzades per la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Castelló, i que tindran lloc en un total d’onze instituts de secundària de la ciutat, l’oferirà una persona sense cap experiència docent ni formació pedagògica, i que té com a principal credencial haver estat assessor de Rafael Blasco durant una dècada en les diferents conselleries que va anar ocupant”.
El representant de Compromís ha apuntat que “trobem inadmissible que una persona que ha col·laborat estretament amb un dels exponents més clars de la corrupció i el clientelisme del PP, i que era cap de premsa de Blasco quan aquest va estar condemnat per frau en les ajudes al desenvolupament, siga l’encarregat de transmetre, segons paraules del regidor Sales ‘els valors democràtics de participació ciutadana’ a la gent més jove”.
Per a Vicent Marzà “hi ha molta gent molt qualificada, amb experiència docent, preparació específica, amb materials pedagògics adients i molt treballats, que podrien fer aquestes xarrades, l’objectiu de les quals és explicar història de la democràcia, transmetre valors de participació i fomentar l’interés dels més joves pel funcionament de les institucions. Però el PP opta per encarregar-li-les a una persona que encarna justament el contrari del que ha de representar la política: una persona vinculada molts anys a un dels principals impulsors i beneficiaris de la trama corrupta del PP, Rafael Blasco. És aquest el concepte de democràcia que vol transmetre el regidor Sales a la gent més jove de Castelló?”.
Finalment, el portaveu de Compromís ha anunciat que “el nostre grup municipal demanarà el dilluns, en comissions informatives, tota la documentació relativa a aquestes xarrades, com per exemple de quina manera s’ha publicitat aquesta contractació per a que la persona beneficiària acabe sent algú sense cap experiència docent ni cap formació vinculada amb la història ni amb la pedagogia”.