La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Ali Brancal, ha demanat pel contracte de gestió del paratge, així com pel protocol d’actuació de la tala.

Ali Brancal, la portaveu adjunta de Compromís per Castelló al consistori de la capital, ha explicat que “davant de la situació actual del Paratge Natural de la Magdalena, hem volgut aclarir quines actuacions poden haver col·laborat en el fet que s’haja hagut de talar els pins”.
La regidora de Compromís ha comenta que “analitzarem el contracte de gestió per veure quins son els procediments d’actuació i quin ha estat el pla de treball durant aquest any. Es tracta, més que de trobar culpables, de no repetir errors i de saber preveure a temps. Estem segurs que incidir en els plecs de condicions i en els plans de treball pot evitar que es repetisca una situació que ha portat a que el paratge haja perdut part del seu arbrat”.
Ali Brancal ha explicat que “volem saber també com s’ha efectuat la tala i tindre informació sobre el protocol d’actuació. Cal saber com s’ha efectuat la gestió i eliminació dels residus perquè d’això pot dependre la proliferació de la plaga”.
Finalment, la regidora ha explicat que “també volem un llistat de tots els focus de la plaga i informe de quins estan controlats”.