La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Ali Brancal, ha explicat que el PP va vetar la declaració institucional del seu Grup en la qual es plantejava mantindre les competències i el funcionament de la Direcció General d’oportunitats i de l’Institut de la dona.

Ali Brancal, portaveu adjunta de Compromís per Castelló al consistori de la capital, ha explicat avui que “des del nostre Grup vam proposar al plenari que s’instara el Govern Central perquè retornara les competències a la Direcció General d’Igualtat d’oportunitats depenent del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat així com evitar el desmantellament dels serveis vinculats a l’antic Institut de la Dona. El PP, demostrant fins a quin punt considera rellevants les polítiques d’igualtat, va vetar la declaració”.
La regidora de Compromís ha comentat que “la Llei 15/2014, de 16 de setembre, de racionalització del Sector Públic i altres mesures de reforma administrativa ha estat aprovada recentment pel govern del PP a les Corts Espanyoles i suposa la continuació d’un atac frontal per la igualtat de la dona. Així, amb l’aprovació d’aquesta llei es desmantella la Direcció General d’Igualtat d’oportunitats que passa a ser competència exclusiva del nou Institut de la Dona i per a la Igualtat d’Oportunitats, desmantellant també l’antic “Institut de la Dona” que durant els seus 31 anys d’existència ha estat un organisme emblemàtic de les polítiques d’igualtat entre homes i dones”.
Ali Brancal ha afegit que “finalment aquesta nova contra-reforma de l’Administració Central farà desaparèixer de l’abast de les dones polítiques d’ocupació, polítiques d’igualtat en la negociació col·lectiva, polítiques per a la sensibilització social, informació i participació per a la promoció de la igualtat i finalment també desapareixen les poques polítiques per a la conciliació de la vida familiar i laboral que les dones havien assolit al llarg d’aquestes tres dècades en democràcia. Així, a totes llums, la nova llei, en compte d’ampliar i consolidar polítiques d’igualtat entre dones i homes, les oculta, les difumina i les fa objecte de més retalls econòmics”.