Compromís posarà en marxa una borsa d’habitatges socials per a garantir una vivenda digna a persones en situació d’emergència

Des de Compromís per Castelló, es garantirà l’atenció integral a famílies amb malalts crònics dependents creant centres de dia específics.   

 

Compromís per Castelló ha presentat aquest matí, amb una roda de premsa protagonitzada pels candidats a la llista municipal Aida Artola, Ignasi Garcia i Enric Nomdedéu, l’últim dels tres pilars fonamentals del seu programa electoral, el de drets, dins del qual s’han anunciat les propostes en temes d’educació, benestar social, sanitat, habitatge, cultura, oci, festes, patrimoni, esport i memòria històrica.

Ignasi Garcia, candidat a les pròximes eleccions municipals de Compromís per Castelló ha anunciat una de les propostes estrella del programa electoral “posar en marxa una borsa d’habitatges socials, fent que l’Ajuntament siga un intermediari per a buscar possibles llogaters i garantir que la gent puga tindre una vivenda a preus dignes”.

Garcia també ha anunciat que des de Compromís per Castelló “ajornarem l’impost de l’IBI durant sis mesos a les persones que estiguen en un procés de desnonament; si després d’eixe període la seua situació econòmica no haguera millorat, bonificarem el pagament a través d’un ajut social perquè no volem què l’Ajuntament siga un càstig més per a la gent que ha passat per eixe procés”.

  Per la seua part, Aida Artola, ha presentat les propostes en matèria de serveis socials i sanitat, dins les quals destaquen la de “coordinar des de l’Ajuntament a les empreses que vetllen per les persones què estan en situació d’emergència, com ara els bancs d’aliments per tal que el repartiment siga just i igualitari o negociar amb les empreses de subministrament d’energia i aigua per tal que no els tallen la llum o l’aigua a famílies en risc d’exclusió social”.

 A més, Artola també ha explicat que des de Compromís per Castelló volem “garantir l’atenció integral a famílies amb malalts crònics dependents, creant centres de dia específics en lloc de retallar les ajudes destinades a aquesta causa com el PP ha estat fent fins ara”.

 Per últim, Enric Nomdedéu, candidat a l’alcaldia de Compromís per Castelló ha presentat la proposta estrella en matèria d’educació què és la construcció de la ‘Ciutat Educadora’: “una ciutat pensada i dissenyada per a ser amable, perquè totes les coses que passen tinguen retorn a la mateixa ciutat i on siga la mateixa ciutadania la cree els engranatges necessaris per a solucionar els problemes reals del dia a dia”.

La ‘Ciutat Educadora’ què proposa Compromís per Castelló “no tracta només d’ensenyament, també vol fer un urbanisme inclusiu i amable per contraposició a l’actual model agressiu i inconnex. Vol dir també crear un transport de qualitat, què no necessàriament haja de ser radial: no té cap sentit que s’hi haja de passar pel centre per a desplaçar-se d’un barri a un altre”, ha comentat Nomdedéu.

A la ‘Ciutat Educadora’ que ha presentat Enric Nomdedéu, també es parla de la creació dels ‘Camins Escolars’, què no és altra cosa què “el disseny físic i humà d’un camí segur perquè els xiquets i xiquetes vagen a les escoles, amb senyals, semàfors i agents de mobilitat, si fóra necessari”.

Arxivat en: Ensenyament i sanitat, Sanitat i Benestar Social, Urbanisme i vivenda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *