Les tres formacions impediran que el TRAM passe pel Ribalta; impulsaran la Universitat Popular i potenciaran Castelló com “ciutat educadora” en tots els seus àmbits

Les delegacions de Castelló en Moviment, PSPV i Compromís continuen treballant en la posada en comú les prioritats i compromisos que haurà de desenrotllar el futur govern de Castelló. En eixa línia, en la reunió d’avui, celebrada en la seu de Compromís, han acordat apostar de forma decidida per la Universitat Jaume I, com a element nuclear del futur Castelló. En la mateixa línia, els representants de les tres formacions, s’han compromés a impulsar una Universitat Popular que arreplegue i centralitze totes les propostes formatives de l’ajuntament i de la ciutadania. Es tracta de sistematitzar les iniciatives de cursos de diferents matèries per a optimitzar la seua eficàcia. Apostar per Castelló com a Ciutat Educadora ha sigut una altra de les qüestions acordades per les tres delegacions, com a model educatiu, per a convertir esta matèria en element fonamental del futur de Castelló. I han coincidit a potenciar un programa ambiciós, més enllà de l’educació reglada, per a aprofitar tota l’activitat que es desenrotlla en la ciutat. També han reiterat el seu compromís de complir la Carta Lingüística, signada per les tres formacions abans de les eleccions, i impulsada per Castelló per la Llengua, per a fomentar l’ús del valencià.

En el transcurs de la reunió, Castelló en Moviment ha suggerit la conveniència que les tres forces convoquen una assemblea oberta, per a traslladar a la ciutadania els acords i debats que s’estan duent a terme ara. Les altres delegacions s’han mostrat receptives i han acordat traslladar eixa proposta a les seues respectives organitzacions.
Un altre dels temes abordats avui ha sigut el relatiu a la mobilitat. D’ací, ha sorgit el compromís exprésd’evitar que el TRAM passe pel Ribalta, així com una aposta ferma per la bicicleta com a mitjà de locomoció, sostenible, saludable i ecològic.
Les tres delegacions estan treballant amb el programa al detall per a posar en comú tots els punts coincidents dels tres programes i han quedat a continuar el treball el diumenge, a partir de les 10.00 del matí, en la seu del PSPV.