La regidora de Cultura, Verónica Ruiz (Compromís), ha presentat aquest matí la I Mostra d’Arts Escèniques de Castelló, un festival que “naix de la fusió de II Festival Mare Nostrum i el XXIV Festival de Retorn a la Ciutat i que pretén convertir-se en una cita obligada per a tots els amants de la cultura i les arts escèniques del nostre país”, ha explicat la regidora de Cultura.
Així, entre el 15 i el 18 d’octubre la nostra ciutat es convertirà en la capital de la música, la dansa i el teatre gràcies al nou festival, organitzat per l’Ajuntament de Castelló i la Diputació de Castelló en col·laboració amb les empreses CeBe Muntatges Teatrals, Produccions Metrònom i Norris Bronson & Associats.

El festival reunirà als millors grups musicals i teatrals a nivell local, nacional i internacional realitzant actuacions a peu de carrer en múltiples places del centre de Castelló. S’han programat més de 200 actuacions, totes elles gratuïtes perquè castellonencs i visitants puguen gaudir de representacions teatrals per a adults, xiquets i família. També podran fer-ho amb les actuacions de ball contemporani, dansa, música clàssica, rock, jazz, soul, pop, chanson francesa o folk entre altres activitats culturals.
A més, com a novetat s’han programat actuacions per a bebès en la Plaça Peixateria per a obrir el món cultural als més xicotets de la casa i una petita clausura per al dissabte a la vesprada dirigida al públic juvenil. D’altra banda, i perquè el públic i els artistes puguen interactuar, està previst que tant el divendres com el dissabte al matí es realitzen tertúlies en una terrassa propera a l’Ajuntament.
La Mostra d’Arts Escèniques de Castelló es converteix així en la gran aposta per la cultura de la nostra província amb una capacitat d’atracció de públic estimada en més de 20.000 persones. Un festival que “postula a la cultura com a motor de desenvolupament de Castelló i que tindrà una àmplia repercussió turística, econòmica, cultural i social en la nostra ciutat”, ha destacat Verónica Ruiz.
Els espais que acolliran aquesta I Mostra d’Arts Escèniques de Castelló seran els següents: Porta del Sol, Plaça de la Pau, Plaça Hernán Cortés, Plaça de la Muralla Liberal, Cuatre Cantons, Plaça Hort dels Corders, Plaça Major, Plaça Peixateria, Centre Municipal de Cultura i Sala Sant Miquel de la Fundació Caixa Castelló.