La regidora de Participació Ciutadana, Ali Brancal (Compromís), ha mantingut recentment una reunió amb els secretaris i secretàries de les Juntes de Districte per a abordar el tema de la convocatòria dels Consells i Juntes de Districte.
Durant la reunió es va esclarir que “a final de mes estaran convocades les sessions constitutives d’aquest important òrgan de participació territorial”, va afirmar Ali Brancal. Segons la regidora, a més, “les associacions membre dels Consells ho seran durant tota la legislatura, i les escollides per a formar part de la Junta de Districte corresponent tindran la important tasca d’ajudar als regidors i regidores de cada districte a gestionar els barris”, va apuntar l’edila.
A més, a petició de la regidora, en la primera sessió del Consell de Districte s’abordarà ja el procés de Pressupostos Participatius. “Aquesta qüestió és de màxima importància per a poder començar amb el calendari de presentació i elecció de les propostes” ha manifestat Brancal.

D’altra banda la regidora ha volgut informar que “en breu es convocarà una reunió similar amb tots els secretaris i secretàries dels Consells Sectorials de la ciutat, una altra de les vies de Participació Ciutadana que caldrà harmonitzar dins del Pla Integral de Participació Ciutadana en el qual està treballant ja la Regidoria”.

Així, la Regidoria de Participació Ciutadana està treballant en l’elaboració d’un Pla Integral de Participació Ciutadana que, evidentment, està obert a la col·laboració. La regidora delegada espera “la màxima contribució per part de les associacions veïnals en un procés destinat a beneficiar a la ciutadania de cada barri de la ciutat”.
Per últim, “també és imminent la convocatòria del Consell de Participació Ciutadana, que tenia de termini per a nomenar als seus representants fins al dia 31 d’agost, i que tindrà l’encàrrec de plantejar-se la revisió de reglaments, bases i processos participatius per a facilitar que la ciutadania puga incidir veritablement en la presa de decisions”, va afegir Brancal. Des de la Regidoria es vol impulsar la creació de grups de treball que analitzen, debaten i aporten solucions als problemes actuals de la ciutadania.