El regidor d’Educació, Enric Porcar (Compromís), assegura que es tracta de “una eina útil però que no es coneix prou”.

El regidor d’Educació, Enric Porcar, va presentar ahir la Guia Educadora del curs 2015-16 que presenta com a principals novetats la inclusió de 17 noves activitats entre les 65 incorporades així com l’edició de 200 cartells i 5.000 díptics “per a millorar la difusió d’aquesta eina entre la comunitat educativa”. L’Ajuntament de Castelló distribuirà entre els centres educatius de la ciutat aquest material promocional per a acostar la Guia Educativa als equips directius, al professorat, a les AMPA i a l’alumnat.

La Guia Educadora s’articula en set àmbits referits a Salut Pública, Sostenibilitat Ambiental, Seguretat Pública, Promoció Cultural i Esportiva, Oci i Temps Lliure, Serveis a la Ciutadania i Línia d’Ajudes. Porcar ha enumerat alguns de les 17 noves activitats que s’incorporen enguany com “la visita guiada al Museu d’Etnologia, la Tornada Ciclista per les Ermites, una campanya de teatre i una altra de titelles o un programa intergeneracional que fomentarà la participació de gent gran en activitats en els col·legis”.

“Es tracta d’una eina útil però que hem detectat que es coneix poc d’ací la nostra aposta per fomentar la difusió amb l’edició d’aquests cartells i díptics que s’enviaran al llarg d’aquesta setmana als centres educatius”, ha explicat el regidor d’Educació. La guia educativa del curs passat ha registrat 2.544 visites i enguany es confia a poder ampliar aquesta xifra.

Qualsevol persona de la comunitat educativa interessada en alguna de les 65 activitats incloses en la *Guia Educadora, que els seus continguts on line s’acabaran d’actualitzar aquesta setmana, solament ha d’entrar en la pestanya d’educació del portal www.castello.es per a ampliar informació. Els centres educatius poden trobar informació sobre campanyes com la de combinats saludables, desdejunis saludables, hàbits higiènics, accedir a activitats de promoció ambiental de parcs com el Ribalta, d’observació d’aus, visites a espais naturals municippals o les dunes i la vida en les platges, xarrades d’educació vial i emergències mèdiques fins a completar un total de 65 iniciatives.