L’eurodiputat es reunirà [a les 17h a la Llotja del Cànem de CsPlana] amb la sectorial d’Igualtat i Ali Brancal [regidora d’Igualtat]. Participarà també Bàrbara Peris [responsable de Dones amb Compromís]. Jordi Sebastià és membre de la Comissió de Drets de la Dona i Igualtat de Gènere a l’Eurocambra.

Després, Sebastià parlarà del TTIP [19h al mateix lloc] en les V Jornades Anticapitalistes de Castelló podent-se seguir aquesta intervenció per streaming.

El responsable de Sectorials de la Plana Alta i l’Alcalatén, Ignasi Garcia, opina que és “una ocasió única per a conèixer de primera mà les iniciatives europees en temes d’igualtat i projectes als quals, des dels nostres ajuntaments, ens podem sumar per poder abastar aquest objectiu

“Jordi Sebastià ha mostrat sempre el seu compromís per la igualtat real entre homes i dones. Una de les primeres mesures que va prendre en ser alcalde de Burjassot, va ser la creació de l’Espai Dona, a més de comptar amb llibres tractant problemàtiques de les dones al món.”

I pel que fa al TTIP, Ignasi explica que “des de Compromís, volem saber quines normes nacionals seran vulnerades, a més de com pretenen garantir els drets del treball establerts a l’OIT.  A l’Eurocambra Sebastià ja ha presentat preguntes en aquest sentit.

“És molt important que els ciutadans tinguem accés a quanta més informació millor sobre el TTIP perquè malgrat que ens ho volen amagar, és un tema que afectarà, i molt, a la nostra forma de viure. Cal no oblidar que s’eliminaran obstacles per al comerç, juntament amb certs drets, fonamentalment als països europeus, per a una suposada apertura del mercat.”

Recorda  el responsable de Sectorials de la Plana Alta i l’Alcalatén que “ Sebastià va publicar El parany cosmopolita. Una mirada a les arrels ideològiques de la globalització (2004), on parla del procés de globalització i explica que el cosmopolitisme és un concepte exclusiu d’Occident que en l’actualitat s’està utilitzant com una coartada per a la uniformitat planetària.

“I és que com a periodista i com a polític, Jordi Sebastià sempre ha mostrat el seu compromís social”.