La campanya ha arrancat a la capital del Maestrat per aconseguir que, com apuntava Marta Sorlí, “les comarques i els municipis recuperen la veu i es facen sentir a Madrid”.

Marta estava acompanyada per Josep Lluís Albinyana (cap de llista al Senat per València), Claudia Varella, (segona de llista al Congrés), i Jordi Navarrete (cap de llista al Senat).  L’acte ha estat presentat per Enric Pla (alcalde i candidat al Senat) i ha aprofitat per conèixer les línies bàsiques del manifest És el Moment.

La combinació d’oradors i oradores era prou forta políticament.  Albiñana és un vell lluitador valencianista que tenia (i manté) la curiosa teoria que els valencians i valencianes  tenen dret a organitzar-se i tenir veu pròpia, una idea que va merèixer la desconfiança del partit en què militava a l’època, que no va dubtar en obligar-li a deixar la Presidència de la Generalitat i entregar-la en mans de la dreta més rància i/o casposa imaginable, abans que permetre tal gosadia.

Marta i Clara són dues activistes que reuneixen el ser dones, joves, treballadores i de poble oprimit (com s’ha comprovat prou en aquestes dècades i les anteriors) i no és una casualitat que siguen elles les que encapçalen la candidatura per defensar la decència i la veu de valencians i valencianes a Madrid.  I cobrint el territori entre un i altres, Jordi Navarrete i Enric Pla, models de persones amb llarga trajectòria i compromeses amb el dia a dia ciutadà.

Josep Lluís Albinyana defensà que és el moment que  “la ciutadania prenga la veu, es trenque el bipartidisme i s’aconseguesca un canvi real a partir del 20D.  Des Vinaròs vam llançar una crida perquè la il·lusió, la decència i el treballar per les persones torne a ser la prioritat en la política”.

Marta Sorlí ha explicat que no és casualitat triar Vinaròs per iniciar la carrera del canvi.  És la capital d’una comarca que, com poques, pateix les conseqüències de l’abandonament dels partits tradicionals, els problemes de la manca d’una xarxa d’infraestructures, de trens… que vertebren el territori; ha patit les conseqüències dels grans projectes dissenyats a l’esquena de la ciutadania, com el Castor, les amenaces al territori amb el fracking, els efectes de polítiques que han oblidat al món rural, l’agricultura, i la indústria tradicional…”.

Marta Sorlí, que al amb Varella són les úniques dones que encapçalen a la demarcació de Castelló una llista electoral, ha subratllat també que “des de Compromís-Podem farem una aposta per la igualtat en tots els àmbits, com a principi rector de la societat, l’economia i el medi ambient, i també per la igualtat de sexes per evitar l’exclusió social, com vam demostrar en la nostra pràctica diària”.

Jordi Navarrete ha manifestat que “la nostra prioritat serà portar al Congrés i al Senat l’aposta per recuperar i ampliar l’estat del benestar, per prioritzar les polítiques que atenguen les necessitats de les persones, i per aconseguir equiparar als nivells europeus.   Volem evitar que les polítiques les decideixen les elits, perquè amb el Castor a Vinaròs coneixem les conseqüències per a la gent d’aquest tipus de decisions, i portarem a Madrid una aposta real per la transparència, la participació, l’honestedat i de lluita real contra la corrupció i el malbaratament”.

L’acte va reunir a l’Auditori a centenars de veïns del Maestrat de la resta de comarques castellonenques, va ser presentat per l’alcalde i membre de la candidatura al Senat, Enric Pla, qui ha subratllat que “és el moment de traslladar al Congrés i al Senat la il·lusió pel canvi i el compromís per les persones que va començar a plasmar-se en les municipals”.