Enguany es conmemora el 300 aniversari de l’edifici i l’equip de govern obri les seues portes.  Les visites guiades s’han programat cada tercer dissabte mes de 16:00 a 17:00 hores en grups reduïts i amb una duració d’uns 15 minuts.  Les persones interessades podran reservar plaça a través de la web institucional.

Enric Nomdedéu ha detallat que les visites les guiarà el cronista oficial de la ciutat, Antonio Gascó, i “començaran per la tercera i quarta planta, on es desenvolupa part de l’activitat administrativa i política, i es detindran en la planta noble, la segona, on es podrà accedir al saló de plens, a una antiga capella i al despatx d’alcaldia, per a després baixar per l’escalinata principal i acabar la visita en la plaça Major per a contextualitzar l’edifici en el seu emplaçament.  Volem que l’Ajuntament estiga més viu que mai, que s’òmpliga de castellonencs, que coneguen la seua història i el seu patrimoni, que celebren amb nosaltres i nosaltres aquest aniversari”.

Enric ha afegit que també s’ha elaborat un segell commemoratiu que s’utilitzarà en la documentació institucional i s’està treballant en un cicle de conferències sobre el Castelló del segle XVIII per a conèixer la ciutat en el marc històric en el qual es va inaugurar l’actual Ajuntament.

Antonio Gascó ha recordat que “el primer Ajuntament de la ciutat es va situar on avui està l’edifici financer situat enfront de la Llotja del Cànem i que, quan es va plantejar la seua ampliació, es va decidir utilitzar el terreny del cementeri, el lloc que ocupa avui”. Gascó també ha apuntat que “la primera pedra es va col·locar el 30 de setembre de 1689 i la seua construcció va tardar 27 anys.  D’aqueixa primitiva construcció solament queda la façana”.