Compromís ha demanat prou voltes que s’acabe amb la discriminació històrica de rodalies a les comarques del nord.  Semblaria que no visquen persones més enllà de CsPlana… o que sí, però gent estranya que no necessita eixir mai de la població.  I és fort ja que la via passa per la porta, i les estacions estan obertes, però algú a Madrid va decidir que aquesta bona gent, tot i pagar bons impostos, havia de limitar-se (i continuaran si Marta no lo remedia) a veure passar els trens als que no podien pujar.

Ves per on, des de fa un temps, la praxis ferroviaria de milers de persones que teniem la sort de viure més a prop de València (i, per tant, sembla que amb dret a trens) ens aproxima cada dia més a la realitat del nord, gràcies a unes retallades immisericordes del ja ajustat servei de rodalies.  Als nostres ànims trapelles il·lusionats amb el tren ja no els salva ni el viure a una  comarca afortunada!

I tot per unes obres ben estranyes (organitzades per la mateixa gent que va muntar Ciegsa, les desaladores i tantes altres festes) i una mala fé política que no respeta ni als ciutadans ni als arguments econòmics.

L’equip de govern de CsPlana no està gens content amb el que està passant i amb el que s’albira passarà… i demana una solució immediata.  Renfe manté la restricció de la circulació de trens que va iniciar fa mesos “i cada dia que passa la retallada en el servei és major i fins i tot ens han arribat notícies que podria arribar a suspendre’s tota la circulació de trens entre les dues capitals el que seria totalment inacceptable” explica l’alcaldessa al expressar el sentit de l’equip de govern.

L’alcaldessa ha anunciat que es posarà en contacte de forma urgent amb el Secretari General d’Infraestructures del Ministeri de Foment, ja que malgrat “que és clar que el Govern de Rajoy és un govern en retirada, segueix estant en funcions i no ha d’abandonar les seues obligacions i desatendre les necessitats de la ciutadania.  El servei de rodalies és vital per a l’articulació del territori i per a tota l’àrea metropolitana”.

La mala gestió de Foment en aquest tema, se suma a “l’engany permanent que suposen els continus retards en l’arribada de l’AVE a la nostra ciutat, ja que hauria d’haver entrat en funcionament al desembre i ara anuncien que la seua engegada es farà en el mes d’abril”.

Per tot açò, des del govern local “exigim a Foment que es prenga de debò a la ciutat de Castelló i agilitze de forma immediata les obres perquè l’AVE arribe a la capital de la Plana i perquè el servei de rodalies que utilitzen milers de castellonencs tots els dies recupere la normalitat com més prompte millor”.