La jornada, convocada per la FVMP (Federació Valenciana de Municipis i Províncies), estava dedicada a ajudes als municipis, polítiques socials i serveis.  Ali Brancal l’ha valorat molt positivament ja que s’han abordat els principals mecanismes per a “recolzar a aquells que més ho necessiten, es tracta de rescatar persones, de mostrar el nostre interès per ajudar a la gent a sol·licitar ajudes i estar del costat dels col·lectius prioritaris per a les mateixes: afectats en processos d’execució hipotecària, famílies monoparentals, menors de 30 anys, etcètera”.

Antoni Such, director general d’Administració Local, ha informat en ella sobre les línies d’actuació i de les ajudes als municipis i  Alberto Sanchis, director general d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, de les actuacions sobre pobresa energètica i pèrdua de l’habitatge per no poder atendre el pagament del lloguer.

A més, també s’ha oferit als assistents informació sobre les pròximes convocatòries de subvencions en matèria d’habitatge, tant per a lloguer com a ajudes a la rehabilitació per a particulars i comunitats de propietaris i la implantació dels informes tècnics de l’edificació.