Verònica Ruiz ha participat en la primera sessió de treball de la Xarxa de Municipis per a la Posada en Valor de la Memòria Històrica, celebrada en l’Ajuntament de Sogorb i convocada per la FVMP (Federació Valenciana de Municipis i Províncies).

L’objectiu és el de configurar la FVMP com un fòrum estable de debat, anàlisi, intercanvi d’experiències i consulta de la problemàtica de les iniciatives municipals de recuperació de la memòria històrica i la seua posada en valor.

Durant la jornada, s’ha realitzat una taula redona per a establir els objectius de la xarxa de municipis.  Un fòrum de debat sobre la necessitat de fer un inventari de patrimoni bèl·lic, la recuperació dels fons patrimonials i memorials, com els refugis i trinxeres, l’eliminació de simbologia franquista i donar empar a les víctimes, entre altres assumptes.  S’ha determinat que la pròxima sessió de treball tindrà lloc entre els mesos de maig i juny en la localitat d’Elda.

La taula ha estat moderada pel regidor de Memòria Històrica de l’Ajuntament de Sogorb, Pedro Gómez.  A més, han intervingut en la mateixa Jesús Huguet, secretari del Consell Valencià de Cultura; Eugeni de Manuel, coordinador de la Xarxa; Edelmir Galdón, de la Direcció General de Cultura; Jose Garcia Añón, director General de Reformes Democràtiques i Matías Alonso, coordinador del Grup Recuperació Memòria Històrica.