Enric Porcar ha presentat oficialment aquest projecte que implica a la comunitat educativa pintar els patis i murs de centres educatius.   ‘Pintaescola’ és una idea que naix de les visites que el regidor ha anat realitzant a les diferents escoles i ha segut consensuat amb els directors i els consells escolars.

Es tracta d’un projecte pedagògic, didàctic i cooperatiu que es basa en les experiències de ‘comunitats artístiques’ a través de les quals tota la comunitat educativa s’implica i realitza projectes de embelliment pintant jocs en els patis i murals en els edificis.

Així, un total de 34 col·legis de primària, a més de l’escola infantil Un mar de somnis i l’Escola d’Adults Pasqual i Tirado duran a terme aquest projecte entre els dies 14 al 23 de març.  L’Ajuntament proveirà als col·legis de tot el material necessari, pintura i utensilis, per a realitzar aquests murals.

A més, en el projecte participan també alumnes, professors i exalumnes de l’Escola d’Art i Superior de Disseny que ajudaran als col·legis que ho han sol·licitat a realitzar els murals, “aportant així una major diversitat”, ha apuntat el regidor d’Educació.

Porcar ha manifestat que es tracta d’un projecte que “va més enllà de l’àmbit del propi col·legi, sinó que té un vessant de comunitat, de barri i molt vinculat al concepte de Ciutat Educadora”.

El regidor s’ha mostrat “molt satisfet pel fet que tants col·legis hagen volgut participar, es tracta d’un projecte molt engrescador que farà que els col·legis lluïsquen més bonics i amb molt més color i alegria”.