Compromís, Castelló en Moviment i PSPV presentaran una declaració institucional en el ple del dijous, en la qual es mostren contraris al tractat que la Unió Europea pretén ratificar amb Turquia sobre la deportació masiva de refugiats en territori de la U.E.

Les tres forces insten al govern espanyol a “actuar conforme a la voluntad emanada de les urnes i que té el seu reflex en l’actual Parlament, on de forma majoritària s’ha mostrat un clar rebuig a l’acord signat entre la Unió Europea i Turquia en matèria de refugiats”.

A més, els signants del ‘Pacte del Grau’ instaran al Consell de la Unió Europea a “complir i fer complir totes les lleis pròpies, tots els tractats i compromisos internacionals en matèria de Drets Humans, dret d’asil i protecció internacional, i especialment la Declaració Universal de Drets Humans, l’Estatut del Refugiat de la Convenció de Ginebra, el Conveni Europeu de Drets Humans o la Carta de Drets Fonamentals de la Unió Europea”.

Els partits del Pacte del Grau, en una altra proposta de declaració, demanen que el govern espanyol “garantisca el rescat general de la concessió de l’AP-7 en la data prevista per a la seua extinció (2019), sense pròrroga possible, de manera que es corregisca la discriminació negativa, que pateixen les comunicacions en el nostre territori”.

El segon punt de la declaració, que ha de rebre el vistiplau de la Junta de Portaveus per a poder elevar-se al ple per a la seua aprovació, insta al govern central a rescatar aquells trams de l’AP-7 la liberalització de la qual és una necessitat immediata donada l’elevada intensitat de trànsit i l’alta sinistralitat de les carreteres nacionals que discorren paral·leles a aquesta autopista per les comarques de Castelló o que travessen poblacions on no s’ha realitzat el desdoblament de la carretera nacional, “de manera que es puguen reduir les xifres de sinistralitat i alarmant mortalitat d’aquestes vies”, defensen els tres grups municipals.

Tal com indica un estudi realitzat pel RACE, en la N-340 es troba el tram de carretera més perillós d’Espanya, i es generen nombroses molèsties als veïns i veïnes de les poblacions. D’aprovar-se en ple, s’estableix comunicar l’acord a la Confederació d’Associacions de Veïns de la Comunitat Valenciana (CAVE-COVA).

I en una tercera proposta de declració, per “instar a la Generalitat Valenciana a prendre en consideració el protocol d’atenció a la diversitat educativa elaborat per les associacions de pares d’afectats pel Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat”.

Tal com manifesta la proposta de declaració institucional, “les associacions de TDAH de la Comunitat Valenciana estan impulsant la redacció d’un protocol d’actuació que es coordine amb les conselleries de Sanitat i Educació, en el qual es regule la detecció i intervenció en primera instància del TDAH, amb instruccions d’obligat compliment per al professorat. En la seua opinió, aquest protocol respon a les necessitats de famílies, centres escolars i alumnat amb TDAH, per la qual cosa sol·liciten la seua immediata aplicació”.

A més, Compromís, Castelló en Moviment i PSPV també reclamen l’avaluació de la viabilitat d’oferir orientació per donar suport educatiu a l’alumnat amb TDAH.