La Regidoria de Medi Ambient va a realitzar un important esforç inversor per al control de la plaga dels mosquits i, especialment, del mosquit tigre.

A la vista del que ha passat en els últims anys i fonamentalment durant l’estiu passat, ds’ha habilitat una partida per dur a terme un pla especial de lluita contra aquesta plaga a través d’una empresa especialitzada. La dotació per al 2016 serà de prop de 7000 €, la qual cosa multiplica per tres la quantitat assignada a 2015.

Per al regidor delegat de l’àrea, Javier Delgado, “és el moment d’escometre aquesta inversió per tal d’intentar mitigar una situació que durant l’any passat va generar bastants molèsties entre els veïns i veïnes de la localitat.

“S’intervindrà especialment en zones amb jardí, embornals i xarxa de clavegueram, basses i séquies de reg agrícola, horts ecològics urbans o en els bassals i gorgs que puguen generar-se al llarg de la llera del riu Anna”.

Es té previst també dur a terme una campanya d’informació ciutadana per donar a conèixer les precaucions que es poden prendre per evitar la proliferació d’aquests mosquits.

L’Ajuntament de Betxí espera que amb aquestes actuacions, i amb la col·laboració d’altres institucions implicades, es puga controlar-se, en la mesura del possible, un problema que afecta el conjunt de les comarques de Castelló.