Mai havia acudit un president de la Generalitat ni un president de les Corts a les Trobades.  La presència de Ximo Puig i Enric Morera en la Trobada de l’Horta Sud obria així una nova etapa.  La Universitat Jaume I ha sigut l’escenari de la Trobada a les nostres terres on s’han reunit vora 15.000 participants junt al conseller Vicent Marzà, el vicealcalde Enric Nomdedéu el rector Vicent Climent, el director territorial d’Educació, Robert Roig, el responsable d’Escola a les nostres terres Natxo Badenes…

Més d’un centenar de paradetes i tallers organitzats per centres educatius, entitats cíviques, editorials i l’estudiantat del Grau de Mestre de l’UJI.  També han hagut més d’una vintena d’activitats entre concerts, visites guiades, exposicions, un globus aerostàtic, lliurament de premis, contacontes…  Tot un munt d’actes: visites guiades a la Biblioteca Universitària, les actuacions del grup Ramell i del grup del CEIP l’Hereu de Borriol, ball de l’arquet, poemes musicats, l’espectacle ‘El Recitrack’ de Teatre Conino Gurillo, teatre oferit per l’Associació de veïns del Raval Universitari, l’actuació del grup de música de l’IES Bovalar ‘Cançons i poemes d’autors valencians’, el lliurament de premis del concurs de dibuix i logotips, entre altres actes.  També un programa especial de Vox UJI Ràdio i taller de ràdio per a xiquetes i xiquets.  A més, al vestíbul de la Facultat de Ciències Humanes i Socials s’han exposat els treballs finalistes del concurs de dibuix i de logotips “Un país d’escoles”, l’exposició d’auques commemoratives de l’any Ramon Llull i la projecció de tràilers de llibres elaborats per l’alumnat de 4t d’ESO de l’IES Bovalar.  Després de dinar ha tingut lloc l’actuació de cloenda i un espectacle d’animació infantil.

L’Ajuntament celebra el Dia del Llibre i lliura els Premis Ciutat de Castelló

El Teatre Principal va acollir l’acte central del Dia del Llibre i el lliurament dels premis Ciutat de Castelló 2016 que atorga l’Ajuntament.  L’acte estava presidit per Amparo Marco, Enric Nomdedéu i Verònica Ruiz.

L’acte va comptar també amb la presència de Susana Lliberós, periodista i poeta, qui va ser l’encarregada de llegir el Pregó del Llibre i realitzar una defensa de la importància d’aquesta efemèride cultural i de l’hàbit lector.

Els premiats van ser:

33 Premi Ciutat de Castelló de Ciències: Desert

22 Premi Nacional de Pintura: Alexis Hernández Díaz amb la seua obra ‘Espais on desvetlar l’ombra’

22 Premi Nacional de Teatre Castelló a Escena: Luciano Muriel Alonso per l’obra ‘Vals per al peix pedra’.

17 Premi Literatura Infantil Il·lustrada Tombatossals: Desert

9 Premi per la Pau: Centre de recerca, defensa i promoció dels drets dels xiquets, xiquetes i adolescents – ILÊWASI i la seua presidenta, Begoña Ramos Martín.

Durant el transcurs de la gala també s’han presentat les següents obres guanyadores de l’edició anterior dels Premis Ciutat de Castelló:

-Obra premiada del 32 Premi Ciutat de Castelló d’Humanitats 2015: ‘Història del transport col·lectiu de viatgers per carretera en la província de Castelló’ de Pablo Marco Dols

-Obra premiada del 21 Premi Nacional de Teatre Castelló a Escena 2015: ‘Afterwork’, de David Barrero.

-Obra premiada del 16 Premi de Literatura Infantil Il·lustrada Tombatossals 2015, ‘Els puntets brillants del cel’, de Miquel Alayrach i Mertxe Trigueros, il·lustradora.

Entre la totalitat dels premis es reparteixen 22.300 euros en les diferents categories, incloent el Premi Flor Natural de Poesia, atorgat enguany a José Pejó Vernís amb el poema ‘Dóna d’Aire llamí d’Amor’.