Campanya de conscienciació sobre tinença responsable de mascotes

Castelló organitza una campanya de sensibilització sobre tinença responsable de mascotes denominada Cosa de 2 en la qual s’aborda la necessitat de respectar les normes de convivència bàsiques com són la recollida d’excrements, passejar als gossos amb correu i en el cas dels potencialment perillosos portar-los també amb morrió, usar les zones d’esplai caní i apostar per l’adopció.  L’alcaldessa defensat la necessitat de seguir aquestes conductes bàsiques per a “garantir la convivència entre els qui tenen mascotes i els qui no i aconseguir que Castelló siga una ciutat respectuosa amb les mascotes”.

En la presentació de la campanya estaven també la regidora de Salut Pública, Mary Carmen Ribera, la presidenta de l’Associació de Veïns amb Mascota de Castelló (Avecma) i la presidenta de la protectora d’animals Por una Manada Feliz, Laura Expósito.  El llançament de Cosa de 2 coincideix amb la celebració aquest cap de setmana d’un festival de protecció animal de caràcter nacional en el parc del Pinar i l’engegada d’una campanya de passejos cívics per a difondre les normes de bon ús de les zones d’esplai caní.

Sota el lema La Ciutat que volem, la campanya Cosa de 2 difon valors imprescindibles com aprendre i conèixer les normes, respectar a les mascotes i a la resta de ciutadans i així garantir la convivència.  La campanya incideix en quatre accions bàsiques per a promoure una tinença responsable de mascotes i respectuosa amb la resta de ciutadania.

La primera d’elles, la recollida d’excrements.  Arreplegar els excrements dels gossos és responsabilitat dels seus propietaris.  La segona acció es refereix a les zones d’esplai caní.  Castelló disposa de nou zones  per a garantir el benestar de les mascotes que s’han d’usar seguint uns principis bàsics.  La tercera acció insisteix que els animals s’han de passejar amb corretja i, finalment, la quarta convida a els qui estiguen pensant a tenir mascotes a apostar per l’adopció.

La campanya inclou un vídeo que protagonitzen algunes de les protectores de la ciutat de Castelló, l’edició de 10.000 fullets informatius i de sensibilització de 500 cartells.

>>Per la seua banda, Laura Expósito, de Manada Feliz, ha presentat el Festival de la Protecció Canina que se celebra aquest cap de setmana en el parc del Pinar en el qual es donaran cita protectores de diferents punts del país.  Les prop de 20 activitats programades inclouen exhibicions de gossos guia, de gossos policia, dos Canicross, presentació de la unitat de rescat animal de Protecció Civil, una desfilada de gossos sense llar, etcètera.  El festival comença el dissabte a les 14.30 i el diumenge de 7.45 a 19.00 i el dissabte es retransmetrà en directe en el programa radiofònic Como el perro y el gato de Carlos Rodríguez.

>>Avecma, a través de Sara Rodríguez, ha presentat una altra de les iniciatives amb les quals col·labora l’Ajuntament i que arranca aquest dissabte. “Les zones d’esplai caní acolliran passejos cívics, una activitat que inclou una xarrada sobre les normes bàsiques d’ús i una segona part de com passejar cívicament a la mascota per a evitar que embruten fanals, portes, voreres, etcètera, perquè nosaltres som els primers que hem de donar exemple”, ha defensat la presidenta d’Avecma.

Aquest primer passeig cívic està convocat el dissabte a les 19:00 en la zona d’esplai caní del parc de l’Auditori. Al maig s’han programat altres quatre passejos cívics i tres més al juny.

Arxivat en: Temes municipals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *