Compromís rebutja frontalment la línia elèctrica de doble circuit de 400kV entre els municipis de Morella i Almassora, coneguda com la línia de Molt Alta Tensió (MAT), que entremaliaria fins a 17 termes municipals.  Aquest projecte es troba en període d’al·legacions i fins al 27 de maig s’està en període per a presentar al·legacions.

S’ha animat als municipis afectats a demanar a l’administració autonòmica i estatal que es paralitze aquest projecte, ja que no està justificada la seua necessitat, no s’han complert amb el procediment del consulta prèvia a la ciutadania, no s’analitza en profunditat l’efecte de la contaminació electromagnètica, la proximitat a habitatges ni el principi de precaució, i una gran afecció en el territori irreparable.

Es tracta d’un desatre ambiental: una “autovia” amb torres de més de 70 metres d’altura, una envergadura de quasi 30 metres, tallafocs de 50 metres i una distància mitjana entre les torres de 450 metres … travessant llocs emblemàtics i zones de gran interès mediambiental, creuant zones poblades sense respectar la distància mínima de seguretat actualment recomanada (1 metre per kilovolt), en aquest cas un mínim de 400 metre a qualsevol casa habitada.

Carles Mulet ha portat en diverses ocasions aquest projecte a la Cambra alta per a demanar al Govern Central la seua oposició, accions que han decaigut per la convocatòria d’eleccions. http://www.senado.es/web/expedientdocblobservlet?legis=11&id=1998 .

Mulet ha reiterat la necessitat de, si s’estima imprescindible aquesta actuació, s’opte per soterrar la línia per a evitar tot l’impacte que pot generar les torres: “ara és el moment de cercar solucions, de demostrar que qui governa són efectivament són els governs que depenen de les persones i no les grans companyies energètiques; existint alternatives, viables, no podem continuar destrossant el territori per a construir una autopista energètica de la qual damunt no ens anem a beneficiar en res”