El Teatre Principal acollí la gala de lliurament dels guardons de la XI edició del Premi de Narrativa Escolar Vicent Marçà.  43 xiquetes i xiquets de cinquè i sisè de primària eren els protagonistes ja que els seus contes havien segut seleccionats pel jurat, entre 849 propostes, per a formar part del llibre ‘Hui canviarà la meua vida’ que publicarà Editorial Bromera.  L’acte comptava amb la presència de la família del mestre i escriptor.

Les premiades i els premiats pertanyen als col·legis Àgora Lledó, Antonio Armelles, Benadressa, Bernat Artola, Bisbe Climent, Blasco Ibáñez, Carles Salvador, Madre Vedruna, Castalia, Censal, Cervantes, Diputació, La Pineda, Elcano, Escoles Pies, Estepar, Exèrcit, Fadrell, Gaetà Huguet, Grans i Menuts, Gregal, Guitarrista Tàrrega, Herrero, Isabel Ferrer, Isidoro Andrés, Jaume I, Juan G. Ripollés, La Marina, Lope de Vega, Lluís Revest, Manel García Grau, Mestre Canós, Nuestra Señora de la Consolación, Pintor Castell, Ramiro Izquierdo, Sant Cristobal, Sanchis Yago, Sant Agustí, Soler i Godes, Tombatossals i Vicent Artero.

Enric Nomdedéu destacà el paper dels i de les mestres d’escola de la ciutat “que participen d’aquesta iniciativa, ja que l’èxit creixent convocatòria a convocatòria, té molt a veure amb el seu entusiasme.  El mateix entusiasme i professionalitat que ha salvat l’escola pública en els pitjors moments”.

El Premi de Narrativa Escolar Vicent Marçà està dedicat a la figura del mestre i escriptor castellonenc que va dedicar la seua vida a la promoció i dignificació de la llengua en tots els àmbits, tant socials com a culturals.  A més, Marçà va estar sempre vinculat als moviments d’innovació en matèria pedagògica i va mantenir sempre el seu compromís amb els xiquets, l’escola, i la cultura i la llengua valencianes.  En paraules d’Enric Porcar, “aquests premis arrepleguen la vida i tasca de Vicent per la defensa de la llengua i el treball en l’escola, en la innovació educativa constant i en la potenciació del valencià en l’àmbit educatiu”.