Trenco explica que “almenys hi ha dos contractes en vigor i es van adjudicar al mes de la detenció del propietari d’Engloba”.  Per això Compromís a la Diputació s’ha interessat pels contractes que l’equip de govern del PP té en vigor amb aquesta empresa, una de les firmes relacionades amb la trama Taula.

Segons Xavier, es té constància de, com a mínim, “un referit a la contractació de treballs de disseny gràfic, i un altre, a la contractació per a l’elaboració d’anuncis i dissenys de marques corporatives internes”.  L’obertura dels expedients es va produir al novembre de 2015 i es van adjudicar al febrer de 2016.

“Resulta sorprenent que l’amo de Engloba siga detingut al gener i la Diputació li adjudique un contracte al febrer.  Considerem la nostra obligació com a oposició estar vigilants perquè totes les operacions de contractació i adjudicació es facen amb el major grau de transparència possible.  I preocupa que una empresa relacionada amb una trama de corrupció, investigada per la Justícia, estiga oferint serveis a la Diputació”.

Xavier recorda que, segons les últimes informacions conegudes, Engloba es va dur més de 325.000 euros en contractes “que suposadament eren per a empreses de la Gürtel, per muntar l’estand de Fitur.  O siga, que entre els empresaris de la trama Gürtel i els de la Taula hi va haver una mena de competició per veure qui s’emportava el pastís”.  Moltes d’aquestes adjudicacions de contractes es van fer “de manera irregular, tan irregular que ara estan investigades per la Justícia”.

Cal recordar que l’empresari José Antonio Vedrí, propietari de la firma Engloba Grupo de Comunicación SL, va ser detingut i posat en llibertat amb càrrecs el gener d’aquest any en el marc de l’operació Taula en la qual s’investiguen una trama organitzada per al cobrament de comissions i mossegades a la Generalitat, Diputació i Ajuntament de València de l’etapa PP.