Castelló ha patit unes dècades de caos urbanístic que ha desfigurat la personalitat de la ciutat.  Intentant recuperar i salvar tot el possible, l’equip de govern està centrant la seua gestió en el microurbanisme, en xicotetes actuacions que permeten millorar els serveis en zones ja construïdes i en la regeneració d’àrees urbanes amb la màxima qualitat.  En aquest sentit, ha mantingut una reunió de treball amb directius del Col·legi Territorial d’Arquitectes de Castelló (CTAC) per a establir noves línies de col·laboració entre ambdues entitats.

En la trobada s’ha acordat que el Col·legi col·laborarà amb l’Ajuntament per a convocar diferents concursos d’idees per a rehabilitar algunes zones emblemàtiques de la ciutat. Amb aquest sistema de concursos es vol obrir la ciutat a una arquitectura de qualitat i d’avantguarda, que respecte l’entorn, prevalga la sostenibilitat i la cura del medi ambient.

Els representants del Col·legi han mostrat la seua predisposició a col·laborar amb el consistori i han valorat de forma molt positiva la decisió de convocar concursos d’idees per a realitzar els projectes d’aquestes xicotetes actuacions.  És una forma de treballar que a Castelló fa molts anys que no s’utilitza però que obri la porta a la presentació de projectes d’arquitectes de tota Espanya, i fins i tot d’Europa, que poden aportar la seua creativitat i talent.