Fins aquest divendres, dia 10, encara està oberta la inscripció de la ‘Llançadora d’Ocupació’ per a joves, una iniciativa de l’Ajuntament i les Fundacions Telefònica i Santa María la Real, amb la col·laboració del Servei Públic d’Ocupació i el cofinançament del Fons Social Europeu.

Per a inscriure’s en el programa, es pot acudir a la web de llançadores (http://www.lanzaderasdeempleo.es/formulario-de-inscripcion) o sol·licitar el formulari en les dependències de l’Agència de Desenvolupament Local de l’Ajuntament, situades en el carrer Enmig, 82, 1ª planta; en horari de 9 a 14 hores.  Totes aquelles persones que vulguen obtenir informació addicional poden cridar al telèfon 964 355 482.

La Llançadora servirà per a ajudar a 25 joves aturats (amb edats compreses entre els 18 i els 34 anys) a entrenar una nova cerca de treball en equip.  Comptaran amb l’ajuda d’un orientador professional, que els facilitarà noves eines de cerca i els guiarà per a reforçar les seues habilitats professionals, millorar la seua ocupabilitat i comptar amb noves possibilitats d’inserció soci-laboral.  Serà al Centre Municipal de Formació d’Ocupació en el Tetuán XIV.

Aquest servei ajudarà a joves menors de 35 anys a cercar ocupació amb una formació que es desenvoluparà durant sis mesos.  No hi ha un perfil formatiu concret, sinó que podran participar joves amb estudis bàsics; que procedisquen de Formació Professional o Batxillerat, així com diplomatures o llicenciatures universitàries.  De la mateixa manera, no se sol·licita experiència en un sector laboral determinat; sinó que la participació està oberta a persones amb trajectòries diverses, d’àrees laborals diferents, amb o sense experiència; o amb especials dificultats d’accés al mercat laboral.

Les 25 persones que resulten seleccionades, es reuniran diversos dies a la setmana en locals cedits per l’Ajuntament.  Duran a terme sessions de coaching i intel·ligència emocional, dinàmiques de comunicació, marca personal i cerca d’ocupació 2.0; entrenament d’entrevistes personals; elaboració de mapes de ocupabilitat, visites a empreses, reunions amb emprenedors i processos d’intermediació laboral amb responsables de Recursos Humans.