L’empresa va ser adjudicatària d’un contracte al juliol de 2012 (ja amb Moliner de president) i Compromís ha demanat a l’equip de govern els possibles contractes, convenis o col·laboracions dels anys 2008, 2009, 2010 i 2011, així com el contracte de juliol de 2012.  Match Golf Consulting SL és una firma presumptament vinculada a les trames Gürtel i Púnica, i al cas Ibatur.

Segons la documentació que els candidats de la coalició A la Valenciana, Marta Sorlí i Joan Baldoví, han traslladat a la Fiscalia, estaria acreditat el pagament d’uns 13 milions d’euros per part de les institucions valencianes per a l’organització d’un torneig de golf al club de camp que presidia l’expresident de la Diputació, Carlos Fabra.

Xavier Trenco ha sol·licitat en el ple que s’ha celebrat avui també el contracte pel qual el juliol de 2012 es van pagar 24.000 euros a través del Patronat de Turisme “per a la realització del torneig de golf Castelló Alps Comunitat Valenciana, segons un contracte privat subscrit amb Match golf Consultin al febrer de 2012 “.  Tenco ha recordat que, “en aquesta data Javier Moliner ja portava un any al capdavant de la presidència de la Diputació, així que probablement aquest no era cap contracte heretat”.

D’altra banda, la majoria del Partit Popular a la Diputació ha impedit que es restableixin les ajudes per al condicionament ambiental a què podien optar els municipis i que han estat eliminades aquest any del Pla Estratègic de Subvencions 2014-2016.  Les subvencions es destinaven a accions de condicionament com ara, a la creació de zones verdes públiques, a la restauració de jardins, a la col·locació de papereres o a la construcció de passarel·les adaptades per a persones amb discapacitat.  “Són actuacions que no es poden realitzar des dels POIS”, ha explicat Trenco.  Cal recordar que l’any passat es van destinar 80.000 euros a aquestes subvencions.

D’altra banda, a proposta de Compromís i a través del portaveu adjunt, José Miguel Carbó, el ple de la Diputació ha aprovat la creació d’un consell assessor de publicacions, una proposta que es fa amb la intenció que “l’edició de llibres des la institució provincial es faci seguint criteris de transparència “.