La campanya de conscienciació ambiental Castelló + Sostenible arriba al Grau amb una jornada dedicada a l’eficiència energètica en la qual es mostrarà com funciona l’energia solar, s’explicaran els avantatges de les bombetes de baix consum i hi haurà tallers on els participants podran elaborar els seus mateixos molins de vent.  L’activitat se celebrarà el dissabte 2 de juliol al matí en les instal·lacions del Casal Jove pel que aquesta jornada forma part de les festes de Sant Pere.

L’empresa Bricomart, que col·labora amb la campanya Castelló + Sostenible, s’encarregarà de mostrar i explicar a tots els xiquets i xiquetes què és l’eficiència energètica i què són les energies renovables.  A més, mostraran les característiques dels diferents tipus de bombetes de baix consum existents en el mercat i ensenyaran com funciona l’energia solar mitjançant panells solars i termosifons.  L’empresa ha adquirit el compromís de limitar la seua petjada mediambiental en la construcció de noves tendes, reduir el seu consum d’aigua i energies, limitar el seu consum de paper i gestionar els seus residus.

La segona part de la jornada correspon a una sèrie de tallers, mitjançant els quals els xiquets treballaran eficiència energètica d’una manera pràctica.  Així, elaboraran molinets de vent que simulen els aerogeneradors propis de l’energia eòlica.  També trobaran un espai didàctic amb fitxes sobre energies renovables i un mural sobre bones pràctiques en l’ús i consum d’energia a casa on s’explicaran els consums dels principals electrodomèstics i quins bones pràctiques podem realitzar per a disminuir el consum.  Així mateix, també es comptarà amb un àrea de jocs, en la qual a través d’una dinàmica, els xiquets podran aprendre el funcionament del corrent altern jugant com si ells mateixos foren els propis conductors de l’electricitat que passa a ser transformada per a convertir-se en llum.

Aquesta sisena sessió de la campanya Castelló + Sostenible també comptarà amb la participació de la Fundació f2i per a l’Eficiència Energètica i consistirà en un àrea didàctica on es disposarà un panell amb bombetes de diferent eficiència energètica i una TV amb eficonsells de la fundació per a ser més eficients a casa.