Marta Sorlí ha remès un escrit al secretari d’Estat per a la Unió Europea, Eguidazu Palacios, fent un listat d’algunes de les principals reivindicacions de les comarques de Castelló per que les puga traslladar al Consell Europeu que tindrà lloc a final de mes.

Sorlí ha formulat aquest escrit davant la impossibilitat d’assistir a la reunió convocada com a membre de la Comissió de la Unió Europea del Congrés de l’extinta legislatura.  “Durant els últims mesos, el Govern en funcions no es va sotmetre al control parlamentari, i tampoc va rendir comptes sobre les seues decisions davant l’últim Consell Europeu”.  Per això, després d’excusar la seua assistència, li ha remès una missiva en la qual li recorda a Eduidazu Palacios assumptes essencials per a Castelló com les ajudes de la PAC a l’Agricultura; els problemes del veto rus per a la citricultura provincial, la necessitat del Corredor Mediterrani de Mercaderies; el manteniment de les mesures antidumping per a evitar l’entrada massiva de taulell xinés, així com la disponibilitat i les mesures preses en les comcarcas castellonenques per a acollir refugiats que fugen de la guerra de Síria.

“Encara que siga com a representant d’una legislatura que ja s’ha acabat, l’obligació com a representant de Castelló en la comissió de la Unió Europea del Congrés és defensar les necessitats de la nostra gent en les qüestions que depenen de la UE.  Per açò, li hem traslladat com a prioritats que es reforcen les gestions per a trencar el veto de Rússia als nostres productes agroalimentaris –que s’acaba de prorrogar-“, explica Sorlí. A més, ha subratllat en l’escrit a Palacios “la importància d’insistir, una i mil vegades davant la UE sobre la necessitat del Corredor de Mercaderies que vertebre per ferrocarril el tràfic de productes generats per la nostra indústria amb la seua necessària connexió amb els nostres ports”.

Així mateix, la política del Maestrat ha recordat també al secretari d’Estat la necessitat de millorar el sistema d’ajudes de la PAC “davant el risc imminent de que més de 12.000 llauradors de Castelló perden les seues ajudes a partir de l’any que ve”.  Explica Sorlí que “encara que des d’Europa només es valore la productivitat de les parcel·les, des de Castelló hem d’insistir en l’important paper mediambiental que exerceixen els nostres minifundis”.

Respecte a la indústria, la candidata de A la Valenciana li ha recordat al secretari d’Estat la necessitat de prorrogar les mesures antidumping per a “protegir la indústria azulejera de les nostres comarques de la invasió de producte xinés a partir de l’any que ve”.
Finalment, en matèria de refugiats, Sorlí l’escriu “la seua decepció per la nul·la acció del Govern d’Espanya en aquesta matèria”.  En aquest sentit, Marta defensa la necessitat d’un canvi el pròxim 26J per permetre que “les persones que fugen de la guerra de Síria puguen beneficiar-se de la solidaritat de les ciutadania de Castelló i del País València, on més de 137 municipis ja s’han declarat ciutat-refugi”.