Marta Sorlí explicava que “ja estem farts de veure com els nostres germans, amics, parelles.. han exiliat en busca d’oportunitats, d’un futur… i a més com els nostres familiars, conseqüència de la llei vot pregat del PP, recolzada pel PSOE, no poden ni exercir el seu dret a vot.  És hora de promoure el canvi, és hora de fer que Castelló passe a ser una terra d’oportunitats i és hora també de que tots aquells que a hores d’ara es troben lluny de sa casa alcen la veu i es facen sentir.  Els que s’omplin la boca d’europeistes, furten el dret a vot dels nostres joves que s’han buscat la vida a altres països”.

Per això hem recuperat l’exitosa campanya #VeusExiliades del desembre.  L’objectiu és inundar les xarxes per mobilitzar el vot i per que joves enginyers, doctors, biòlegs, infermers… residents a Londres, Lyon, Prijedor (Bòsnia), entre altres ciutats arran del món, col·labores amb el canvi imparable mitjançant fotos on reivindiquen el seu dret a vot.  “Una de les principals propostes nostres és acabar amb aquesta llei del vot pregat que impedeix a tants ciutadans residents a l’estranger  exercir el seu dret a vot”, ha afegit Marta.

Claudia Varella ha recordat que “les anteriors eleccions la llista de la confluència va obtindre 1472 vots des de l’estranger als registres de València, una xifra molt superior als 595 de Ciudadanos, 564 dels populars  i 504 dels socialistes.  I si ens centrem en els sufragis de Castelló, A la Valenciana també va duplicar a cadascun de la resta de partits polítics: 275 vots per la coalició front als 108, 129 i 137 respectivament.

“Xema, Gemma, Jaume… uns treballadors amb nom i cognoms que, si per la situació del país han hagut d’emigrar, que això no els lleve els seus drets”, ha dit Sebastián Bretones.  “Aquesta és una de les raons per les quals arribar a Madrid és tan important , per tindre força  i veu al Congrés i així poder canviar aquestes lleis que només són injustícies i traves per la ciutadania”.