Verònica Ruiz ha presentat el Festival Arrankapins, que se celebrarà entre el 22 i el 24 de juliol en el Pinar del Grau.  “Arrankapins pretén, a mitjà termini, posar al Grau de Castelló en el mapa dels festivals estiuencs del País Valencià, amb més de 20 cites en tot el territori, amb el Feslloch, el FIB, el Rototom i l’Arenal com més propers”.

L’edil ha explicat que s’ha projectat “sense coincidir amb aquests en dates ni en estil, i amb la pretensió d’oferir una alternativa musical eclèctica entre els cartells dels festivals més propers, comencem aquesta primera edició del Festival Arrankapins, que volem fer créixer a poc a poc, amb seguretat i amb els peus a terra”.

“El festival, que durarà 3 dies, es realitzarà en format de portes obertes, completament gratuït, en el Pinar del Grau i en el mes de juliol, per açò estem segurs que serà un èxit per al Districte Marítim.  Arrankapins és una iniciativa que servirà per a impulsar i dinamitzar el turisme de la nostra localitat amb l’objectiu de completar la qualitat i l’oferta turística i cultural tant per als que ens visiten com para els que som d’ací”.

La regidora estava acompanyada en la presentació per Sergi Almiñana, del Caiman Produccions, i Luis Óscar García, de Metrònom.  Sergi Almiñana, ha destacat que “creiem que és una aposta interessant en un lloc emblemàtic com és el Pinar que té una connexió emocional amb la gent de Castelló.  A més, es tracta d’una proposta artística que encaixa amb l’entorn perquè és de caràcter lúdic, està dirigida a tots els públics i convida a gaudir de la música en un entorn inigualable”.

Almiñana també ha informat que “paral·lelament a l’activitat musical, hi haurà una oferta gastronòmica amb la presència de ‘food trucks’ i activitats per a xiquets i públic familliar amb La Ludoneta el dissabte i el diumenge d’11.00 a 14.00 hores”.

Finalment, Luis Óscar García ha presentat el cartell del festival “amb una franja d’estils molt àmplia i una clara aposta per la normalització del valencià en els festivals musicals.  Hem optat per un cartell amb una bona representació de grups i artistes que fan música en valencià i molts d’ells, a més, provenen de les comarques de Castelló”.

Així, el festival començarà el divendres 22 a les 19.00 hores amb una representació de la música popular valenciana i ‘cant d’estil’ amb Toni de l’Hostal i Pep Gimeno El Botifarra. A la nit serà el torn de Auxili, La Ranamanca i El Chamuyo.

El dissabte 23 hi haurà una primera part més ‘indie’ a partir de les 19.00 hores amb Sara Ledesma i Sargantana Nick i a la nit començarà una vetlada més rockera amb Junior Mackenzie, Luis Prado (Sr. Mostassa) i Obeses.

Finalment, el diumenge 24 al matí a partir de les 11.00 hores actuaran Les Autèntiques i Trobadorets i a partir de les 19.00 hores serà el torn de la Festa de Presentació del Rototom, amb el so més reggae de Candela Roots, Mediterranean Roots i Funkiwis.