Un camió de bombers especial per millorar la resposta a emergències en el casc antic i vies estretes

L’Ajuntament ha aprovat l’expedient de contractació d’un vehicle autobomba urbà lleuger amb destinació al Servei Municipal de Bombers amb un pressupost de licitació de 240.000 euros.  L’adquisició d’aquest nou vehicle respon a la voluntat de millorar els mitjans materials amb els quals expliquen els bombers municipals i millorar la capacitat de resposta davant emergències en el casc antic i vies estretes de la ciutat.

Aquest nou vehicle disposarà d’unes característiques específiques de dimensions per a intervencions en el casc antic i altres llocs de difícil accés, però reunirà totes les prestacions idèntiques a altres vehicles que disposa actualment el Servei de Bombers.  El vehicle prestarà les mateixes opcions dotacionals que una bomba urbana lleugera, capacitat per a 6 bombers en cabina com a dotació màxima, i, armaris per a portar el mínim necessari, com a eines, mànegues, llances, escales, equips de respiració autònoms, bomba hidràulica amb capacitat idèntica a les disponibles en el Servei en qualsevol BUL i mesclador d’additius per a bomba electrònic.

Aquest nou vehicle tindrà totes les dotacions que es precisen davant una emergència, però és més operatiu per les seues dimensions per a actuar en el casc antic i en els carrers estrets de la ciutat.  Aquestes emergències s’atenen ara amb un camió tot terreny amb només dues places que va seguit per un altre vehicle amb la resta de personal.

Dins d’aquest exercici 2016, també s’està treballant per a renovar dos vehicles especials destinats a inspecció i comandament a més de l’adquisició d’una furgoneta de transport de material i personal.  Aquest equipament, junt al dels dos últims vehicles adquirits a la fi de 2012, augmenten considerablement la resposta operativa del Servei d’Extinció d’Incendis i Salvaments de la nostra ciutat.

Aquesta licitació se suma a l’aprovada el passat mes d’abril per la qual es renovaran 103 uniformes d’intervenció dels bombers.  Aquest nou equipament compta amb el màxim grau de protecció d’assenyalat per la norma UNE-EN 469 i estarà certificat en la normativa de roba de protecció contra càrregues electroestàtiques.

 

Arxivat en: Temes municipals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *