Ens encanta que la gent puga controlar com anem complint els nostres compromisos

L’equip de govern ha posat en marxa una via per a que la ciutadania puga seguir, dia a dia, com anem complint els acords del Pacte del Grau. Un nou instrument de transparència que Nomdedéu valora com “un exercici de valentia política perquè mostra el que hem fet però també el que ens queda per fer”.  Aquest instrument s’uneix a altres ja presentats anteriorment i que conformen l’apartat de transparència del web municipal, el Panell de Govern Obert.

Enric explica que “es tracta d’un pas de gegant en el model de transparència, en el model d’autocontrol i, sobretot, en el model de control per part de tota la ciutadania, ja que aquesta informació està penjada en el web municipal en obert i qualsevol pot accedir a ella.  Estem davant d’un autèntic exercici de valentia política que no solament posa en valor allò que ja hem fet o que tenim en marxa sinó que també ens recorda, i recorda a tothom, allò que encara no hem realitzat”.

”Aquest és el model de transparència en el qual crec, aquella que explica el que hem fet però també el que ens queda per fer.  Crec que amb aquest instrument ens posem molt per davant de la resta d’institucions, ja que en aquest moment, en tota Europa, solament hi ha dues institucions que utilitzen aquest instrument: el Govern del Regne Unit i l’Ajuntament de Castelló.  Per tot açò, vull agrair l’esforç realitzat per tots els departaments, al de Modernització per engegar una eina tan útil i fantàstica i a la resta de departaments per alimentar aquest instrument i reclamar el compromís de tota l’organització municipal, tècnics i polítics, per a seguir fent-ho”,

La nova eina [Trello] fa possible informar-se, mitjançant un panell visual molt intuïtiu, del nivell de realització de les actuacions previstes: les ja realitzades, les en marxa, les a engegaran enguany i les que queden per a realitzar en la resta de legislatura.  El Pacte del Grau està organitzat en 29 grans àrees, conté un total de 420 punts que, al seu torn, es materialitzen en més de 2.200 accions de govern.

Trello organitza els 420 punts del programa de govern i les accions que materialitzen el compliment de cadascun d’ells en fitxes establides en quatre columnes que indiquen l’estat de compliment: fet, en marxa, pendent i mandat.  És essencial saber que les fitxes no poden canviar de columna i estat si no s’acompanyen d’evidències.  Així, cadascuna de les accions en les quals es materialitza cada fitxa o punt del programa ha de ser certificada amb notícies, còpies del BOE o DOCV, o qualsevol altre document que evidencie que aqueixa acció ha sigut efectivament realitzada.

Nomdedéu explica que es partia d’unes premisses bàsiques per a posar en funcionament aquesta eina, com “un model organitzatiu intern francament millorable, amb àrees configurades com a compartiments estancs per qüestions de competències polítiques en la majoria dels casos i amb una informació que no fluïa entre les mateixes tant a nivell polític com a tècnic.  Aquest Govern té la clara vocació de ser el més transparent de la història de la ciutat i, de fet, gràcies al Panell de Govern Obert ja ho és, fins al punt de ser posat com a exemple per la Conselleria de Transparència en tot el territori valencià”.

Arxivat en: Temes municipals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *